Cele mai mari greseli care îți pot strica mașina de spălat. La ce trebuie să fii atent

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Mașina de spălat este unul dintre cele mai necesare aparate electrocasnice. Cu toate acestea, ea poate fi foarte capricioasă și are nevoie de multă grijă. Și, de foarte multe ori, este vina noastră atunci când o mașină de spălat se strică, pentru că nu respectăm instrucțiunile.

Iată care sunt greșelile care îți pot strica mașina de spălat:

Folosim prea mult detergent

Mulți oameni cred că, cu cât folosesc mai mult detergent, cu atât rezultatul spălării va fi mai bun. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat și chiar și producătorii înșiși spun acest lucru. Folosirea prea mult detergent nu poate duce decât la probleme mari, cum ar fi, de exemplu, excesul de spumă care poate bloca scurgerea. În plus, excesul de detergent poate bloca sertarul, împiedicând detergentul să ajungă chiar și la hainele tale, ceea ce face ca acestea să rămână murdare.

 

Spălăm lenjeria de corp și șosetele fără să le băgăm în saci speciali

Conform statisticilor, cele mai multe probleme legate de mașinile de spălat sunt legate de tambur. Un sac de spălare poate garanta că, după spălare, veți avea exact același număr de șosete pe care le-ați pus acolo. Iar obiectele mici nu vor intra în filtru și nu vor provoca ruperea acestuia. De asemenea, hainele tale vor fi în siguranță, deoarece nicio piesă mică nu va rămâne blocată în tambur.

 

Nu curățăm filtrul sau o facem prea rar

Filtrele din mașinile de spălat sunt foarte importante. Acestea colectează toate lucrurile mici care nu ar trebui să se afle acolo, cum ar fi monede, șervețele și alte lucruri. Ar trebui să curățați filtrul de 4 ori pe an, sau chiar mai des, dacă există un miros urât sau dacă mașina nu își face treaba cum trebuie.

 

Am pregătit mașina în mod greșit

De multe ori, nu obiceiurile noastre strică mașinile de spălat, ci modul în care este reglată o mașină. În timpul ultimei faze a spălării, tamburul se rotește incredibil de repede, așa că mașina s-ar putea să se agite.

Iată care sunt cele mai probabile motive pentru care o mașină de spălat poate tremura:

Podeaua nu este complet plană.
Șuruburile de transport sunt încă pe mașină.
Există fie rulmenți rupți, fie amortizoare.

 

Folosim agenți de curățare care nu sunt pentru mașinile de spălat

Manualele spun întotdeauna că nu se pot folosi alți agenți de curățare în afară de cei care sunt concepuți pentru mașina de spălat. Vă întrebați ce se întâmplă dacă puneți detergent pentru spălarea manuală într-o mașină de spălat? Prea multă spumă o poate strica, potrivit brightside.me

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel