Cele mai bune trucuri pentru a aduna foarte bine cioburile de sticlă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Paul Kapischka
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Paul Kapischka

Dacă scăpați un pahar, este important să îl curățați imediat cioburile. Dar curățarea cioburilor poate veni cu unele pericole. Și întotdeauna vreți să vă asigurați că ați luat toată sticla de pe podea sau de pe blat. Pentru că nu vreți să o găsiți mai târziu călcând pe ea. Iată cum cureți sticla în siguranță.

Măsuri de siguranță

Înainte de a începe să curățați, este important să vă asigurați că nimeni nu poate călca accidental pe sticlă sau că nu o poate târî prin casă. Acesta este motivul pentru care doriți să eliberați zona de adulți, copii și animale de companie înainte de a începe. Puneți-vă pantofi rezistenți, care nu au găuri sau deschideri în ei și scoateți mănușile. Dacă doriți să stați jos în timp ce faceți curățenie, nu vă așezați direct pe podea. Nu vreți să riscați să vă așezați în sticlă. Așa că folosește un scăunel mic pe care să îngenunchezi. În acest fel, vă puteți apleca pentru a ridica sticla fără riscul de a vă tăia.

Acum sunteți gata să curățați sticla.

Pasul 1: Piesele mari

În primul rând, vrei să iei toate cioburile mari de sticlă. Poate doriți să folosiți o lanternă luminoasă, cum ar fi cea de pe telefon, pentru a vedea unde sunt toate bucățile și să le ridicați cu grijă cu mâna în mănușă. Puneți cioburile mari în niște hârtie veche de ziar sau alt tip de hârtie înainte de a le pune în coșul de gunoi. Nu vreți să vă tăiați în timp ce duceți gunoiul mai târziu!

Pasul 2: Mătură sau aspiră

Al doilea pas este de a curăța cioburile mai mici și bucățile mici. Folosește-ți lopățica pentru a mătura cioburile sau aspiră-le. Asigură-te că ai tipul de aspirator potrivit pentru acest lucru. Aspiratoarele fără furtun flexibil nu pot fi folosite, deoarece sticla le-ar putea deteriora. Dacă măturați sticla, folosiți mișcări scurte. În acest fel, vă veți asigura că bucățile mici nu se împrăștie prin cameră în timp ce faceți curățenie.

Pasul 3: Micile cioburi

Acest pas ar putea fi puțin surprinzător, dar funcționează de minune. Pentru că, de obicei, după ce ai aspirat sau ai măturat, s-ar putea să mai rămână mici așchii pe care aspiratorul sau mătura nu le pot lua. Cum ar fi cele blocate în colțurile camerei. Pentru aceste bucățele mai mici, puteți folosi fie o bucată de pâine proaspătă, fie niște cartofi. Trebuie doar să apăsați pâinea proaspătă sau pulpa unui cartof tăiat pe sticlă. Cioburile se vor lipi de cartof sau de pâine și puteți arunca totul imediat (nu-l compostați când are sticlă în el).

Pasul 4: Toate rămășițele

Dacă mai vedeți câteva cioburi când îndreptați lanterna spre podea, puteți să le îndepărtați pe ultimele cu un prosop de hârtie umed. Folosiți o cantitate destul de mare de prosoape de hârtie (mai multe straturi) pentru a vă păstra mâinile înmănușate în siguranță. Apoi umeziți teancul de prosoape și apăsați-l pe cioburi. Un alt mod de a face acest lucru, este folosind o rolă de scame. Rola lipicioasă va lua și ea toate cioburile de sticlă de pe podea.

Pasul 5: Curățarea consumabilelor de curățare

Un lucru pe care tindem să îl uităm, este că și consumabilele noastre de curățenie trebuie curățate. Mai ales după ce am curățat ceva atât de periculos precum cioburile de sticlă. Așa că fă-ți timp să clătești mătura și lopățica. Asigură-te că toate bucățile de sticlă sunt clătite înainte de a le folosi din nou. Verificați talpa pantofilor pentru a vă asigura că nu târâți niciun ciob de sticlă prin casă. Și asigurați-vă că și aspiratorul dvs. nu conține sticlă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel