Cele mai bune sfaturi pentru a păstra părul ca proaspăt vopsit, în perioada sezonului rece. Ce spun profesioniștii

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tengyart
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tengyart

Au venit temperaturile mai scăzute, dar asta nu înseamnă că părul tău trebuie să arate monoton. La fel de ușor cum treci de la o garderobă de vară la una de iarnă, îți poți schimba culoarea părului - poate că șuvițele tale au nevoie doar de mai multă atenție. 

Optați pentru tonuri mai calde, mai bogate

Când vine vorba de alegerea unei culori pentru iarnă, stiliștii recomandă să alegeți ceva mai cald.

"Gândiți-vă la ciocolată adâncă, castan cald sau poate chiar la niște reflexii vineții sau caramel", spune Krysta Biancone, hair stylist, potrivit Bestlife.com . Puteți încerca, de asemenea, roșu cupru sau blond de miere, dar poate doriți să evitați să mergeți prea deschis.

"Aceste tonuri bogate și luxuriante vor reflecta lumina, luminându-ți părul și pielea, oferindu-i o strălucire uniformă", explică celebrul hairstylist Cody Renegar. "Aceste culori mai închise sunt, de asemenea, mai puțin dăunătoare pentru firele tale decât tratamentele de iluminare spre care se îndreaptă o mulțime de oameni în timpul lunilor de vară, astfel încât părul tău primește o mică pauză plăcută."

 Evitați spălările frecvente

Spălarea excesivă a părului în timpul iernii poate fi deosebit de dăunătoare, fie că vă schimbați culoarea sau doar vă faceți o retușare.
"Spălatul părului prea des îl poate lipsi de uleiurile sale naturale și de culoarea vibrantă pe care ați muncit din greu să o obțineți, așa că este o idee bună să prelungiți timpul dintre spălări", explică Nikki Corzine.

Biancone adaugă că două-trei spălări pe săptămână sunt suficiente și că șamponul uscat poate fi salvator în zilele libere. Atunci când vă spălați părul, este important să folosiți șampoane și balsamuri sigure pentru culoarea părului pentru a păstra nuanța proaspătă.

Investește într-un tratament bun de condiționare profundă

"Aerul uscat al iernii este o provocare pentru păr, ducând la fragilitate și la nevoia de îngrijire suplimentară", spune Ryan Sanger. Acesta este motivul pentru care recomandă folosirea unui tratament de condiționare profundă sau a unei măști de păr bogate în uleiuri naturale pentru a vă menține părul bine hidratat pe parcursul acestor luni reci.

"Adevăratul beneficiu al unui balsam fără clătire rezidă în capacitatea sa de a sigila cuticula părului", adaugă Corzine. "Când cuticula este sigilată, aceasta blochează eficient culoarea, protejând-o de decolorare." Acest lucru nu numai că păstrează vivacitatea culorii, dar și blochează hidratarea.

Faceți duș cu apă caldă în loc de apă fierbinte

Oricât de plăcut ar fi să faci un duș fierbinte când e frig afară, nu e la fel de bine pentru părul tău, deoarece apa fierbinte îndepărtează umiditatea, lăsându-ți părul uscat și fragil. De asemenea, deschide foliculii de păr. "Această deschidere permite moleculelor de colorant să scape mai ușor, ceea ce duce la [o] decolorare mai rapidă", spune Corzine.

Prin urmare, stiliștii sfătuiesc să treceți la apă călduță. Dacă o puteți suporta, Biancone recomandă o clătire cu apă rece pentru a sigila cu adevărat foliculii de păr.

Protejați-vă părul de elementele atmosferice

De la vânturi puternice la zăpadă și ploi excesive, vremea de iarnă poate face ravagii asupra părului "O pălărie sau o eșarfă drăguță poate face minuni împotriva frigului care poate fi destul de dur cu părul vopsit", spune Biancone.

Renegar adaugă că părul tău este cel mai vulnerabil atunci când este umed, așa că dacă ieși afară cu șuvițele umede poate provoca înghețarea și ruperea acestuia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel