Cele mai bune sfaturi de nutriție și exerciții fizice pentru a te recupera după o infecție COVID

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Mai mulți medicii au dezvăluit care sunt cele mai bune metode care te ajută să te recuperezi după o infecție COVID-19.

Hidratarea

Mai ales în cazul ultimei variante Omicron, durerea în gât este un simptom important al COVID. Fore spune că persoanele care au dureri în gât pot stimula hidratarea cu ceai și alte lichide calde, care au avantajul suplimentar de a calma durerea în gât.

COVID-19 poate provoca, de asemenea, vărsături și diaree, așa că este crucial să rămâneți hidratați.

"Când sunteți foarte bolnav cu COVID, puteți avea dureri musculare, febră, congestie, greață și/sau vărsături. În această etapă, împingeți lichidele. Păstrați apă lângă pat. Sorbiți suc,  bulion, ceai fierbinte sau apă cu miere și lămâie.", a spus medicul Barbe.

 

 

Optați pentru alimente ușoare 

 

Medicul recomandă, de asemenea, să adăugați produse ușoare în alimentația dumneavoastră, cum ar fi puiul prăjit sau copt, ouăle, laptele cu conținut scăzut de grăsime, iaurtul și untul de nuci pentru opțiuni alimentare care nu vă vor face să vă simțiți la fel de grețos, dar vă vor oferi nutrienți.

 

Consolidarea imunității cu o dietă bogată în nutrienți

O dietă nutritivă este importantă, indiferent dacă aveți sau nu o stare de sănătate bună. Dar dacă aveți COVID, consumul de alimente bogate în vitamine și minerale vă poate ajuta să vă îndreptați rapid pe calea recuperării. Medicii remarcă faptul că, deși alimentele ușoare, precum pâinea prăjită și ceaiul, vă vor ajuta să treceți peste acele zile cu energie scăzută, este important să consumați alimente cu dividende mai mari pentru sănătate de îndată ce puteți.

"Mâncați pe parcursul zilei și alegeți alimente hrănitoare pentru a vă asigura că aveți suficientă energie. Sursele bune de proteine (carne, pește, ouă, brânză, fasole și linte) la fiecare masă vă ajută să vă recuperați forțele și să vă refaceți musculatura", spune Barbe, potrivit eatthis.com

Fore recomandă consumul de alimente bogate în vitamina C, vitamina D și zinc. Peștele gras, ciupercile și gălbenușurile de ou furnizează vitamina D, la fel ca și opțiunile îmbogățite precum laptele, sucul de portocale și unele cereale. În ceea ce privește zincul, Fore recomandă stridiile, crabul, cărnurile slabe, iaurtul, fasolea coaptă și năutul.

 

Găsește ceea ce papilele tale gustative pot tolera

Un simptom comun al COVID este pierderea simțului gustativ și olfactiv sau modificări ale modului în care papilele gustative percep alimentele. 

"Papilele tale gustative pot fi dezactivate sau exagerate", spune Barbe. "Dulce și sărat pot fi mai bine tolerate decât alimentele amare și acre."

 

 

Nu exagerați cu exercițiile fizice

 

 

Exercițiile fizice sunt probabil ultimul lucru la care vă gândiți în timpul COVID. Dar, odată ce febra scade și ați petrecut câteva zile la pat, probabil că veți începe să vă simțiți neliniștit. Iar când simptomele se ameliorează, s-ar putea să credeți că sunteți gata să vă reluați rutina normală, dar acest lucru ar putea fi greu pentru corpul dumneavoastră.

"Deoarece COVID poate provoca dificultăți de respirație și oboseală, iar exercițiile fizice vor fi dificile. Este important să rămâneți activ pe tot parcursul zilei." spune Fore. "Nu stați degeaba, dar ritmați-vă activitățile. Reluați încet exercițiile fizice. Faceți câteva plimbări ușoare pentru a începe să vă refaceți rezistența".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel