Cele mai bune rețete de înghețată făcute în casă. Trebuie să le încerci vara asta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Laura Seaman
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Laura Seaman

Înghețata de casă este un desert delicios și sănătos. Iată cum o prepari doar din câteva ingrediente.

Înghețată vegană

Ingrediente:

300 ml lapte de cocos integral sau smântână organică de cocos

180 ml apă

60 g pudra de cacao

150 g zahăr de nucă de cocos

200 g ciocolată neagră

1 vârf de linguriță de sare

alune de pădure coapte și mărunțite,

nuci sau fructe

Mod de preparare: Pune la foc mic, într-o cratiță, apa, zahărul de cocos, praful de sare și pudra de cacao, amestecând continuu cu un tel, până ce se omogenizează. Ia de pe foc și adaugă ciocolata neagră mărunțită fin, amestecând continuu, pentru a se dizolva. După ce se răcește compoziția, pune la congelator, amestecând în primele 2 ore, la fiecare 20 de minute. 

Înghețată cu caramel sărat

Ingrediente:

3 ouă

250 g de zahă

500 ml frișcă lichidă

½ linguriță esență de vanilie

250 ml lapte

1 linguriță de sare

Mod de preparare: 

Pune zahărul pe foc, într-o cratiță. Topește-l la foc mic, până când acesta se caramelizează și se închide la culoare. Adaugă jumătate din frișca lichidă și amestecă până ce se omogenizează. Lasă să se răcească, apoi adaugă sarea și vanilia și amestecă bine. Pune pe foc, într-un alt vas, restul de frișcă și laptele și lasă până dă în clocot. Separat, bate ouăle cu mixerul, până ce obții o cremă omogenă. Adaugă, treptat, jumătate din amestecul de lapte și frișcă, amestecând continuu. Toarnă totul peste laptele și frișca rămase și pune pe foc. Amestecă până când se încheagă puțin, apoi stinge focul și încorporează crema de caramel care s-a răcit. Lasă să se răcească toată compoziția complet, apoi pune-o la congelator, amestecând din jumătate în jumătate de oră în primele 2 ore, pentru a nu se forma cristale de gheață. 

Înghețată de ciocolată amăruie

INGREDIENTE: 

8 galbenușuri

175 gr zahăr brun

1 l lapte

200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți

250 gr pudră de cacao

MOD DE PREPARARE:  Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
 Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
 Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel