Cele mai bune remedii pentru pielea arsă de soare. Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această problemă

Data publicării:
Arsuri solare, sursa pixabay/ autor Bernd Hildebrandt
Descriere foto: Arsuri solare, sursa pixabay/ autor Bernd Hildebrandt

Atunci când soarele strălucește, iar tu petreci timp în aer liber, este important să ai grijă de pielea ta în timp ce este expusă la raze UV dăunătoare. Fără protecție corespunzătoare, cum ar fi folosirea unei loțiuni de plajă sau purtarea îmbrăcămintei adecvate, îți asumi riscul de a suferi arsuri solare.  Dacă te trezești într-adevăr cu pielea arsă, există câteva remedii pentru a scăpa de această problemă cât mai repede.

Arsurile solare sunt arsuri ale pielii datorate expunerii la soare, care se manifestă prin înroșirea locală și prezența durerii și usturimii la nivelul pielii. Acestea se pot transforma mai târziu în bășici, urmate de apariția cojilor, în funcție de gravitatea arsurii. În timp ce prevenția arsurilor este întotdeauna recomandată de medici, iată care sunt remediile la care putem apela atunci când ne expunem pentru un timp prea îndelungat la soare.

1. Faceți băi reci sau dușuri pentru a ajuta la ameliorarea durerii

De îndată ce ieșiți din cadă sau duș, uscați-vă ușor, dar lăsați puțină apă pe piele. Apoi, aplică o cremă hidratantă pentru a ajuta la captarea apei din piele. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de arsura solară.

 

2. Amestec de ovaz

Dacă pielea arsă vă deranjează pe anumite părți ale corpului, cum ar fi fața, un amestec de fulgi de ovăz este o rețetă grozavă. Cum se face? Se amestecă apa fiartă cu fulgi de ovăz într-un raport de 2: 1 și se tratează fulgii cu o baie de câteva minute pentru a absorbi lichidul. Apoi adăugați iaurt alb, miere și albușul la amestec și amestecați bine. Aplicați în zona afectată, lăsați timp de aproximativ 20 de minute și apoi spălați cu apă călduță sau ștergeți cu un prosop umed.

 

3. Consumă multă apă 

Consumul de apă suplimentară atunci când sunteți ars de soare ajută la prevenirea deshidratării.

 

4. Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos este o sursă excelentă de grăsimi saturate care pot reduce foarte mult durerea cauzată de pielea arsă. În plus, acesta hidratează pielea, care este foarte dorită – deoarece după expunerea la lumina soarelui, pielea afectată se usucă. Pe de altă parte, nu se recomandă utilizarea uleiului de cocos ca alternativă la protecția solară.

 

5.Folosiți o cremă hidratantă care conține aloe vera sau soia pentru a calma pielea arsă de soare

Aplicarea de creme sau loțiuni calmante (ex creme post-expunere solară), ce au rolul de hidrata suprafața cutanată agresată, potrivit American Academy of Dermatology

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel