Cele mai bune remedii naturale pentru tuse. Ce recomandă medicii

Data publicării:
Tuse, sursa pixabay
Descriere foto: Tuse, sursa pixabay

Unele remedii naturale pot funcționa surprinzător de bine. Data viitoare când o tuse persistentă și vă dă bătăi de cap încercați unul dintre aceste "trucuri" pentru a vă calma.

Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pentru tuse recomandate de medici:

Mierea

Într-o analiză din aprilie 2021, publicată în British Medical Journal, s-a stabilit că mierea reduce frecvența și severitatea tusei mai bine decât siropul de tuse fără prescripție medicală. Iar un studiu din august 2012 în Pediatrics a susținut că a îmbunătățit calitatea somnului atunci când este administrată la culcare.

"Mierea acționează ca un inhibitor al tusei și s-a constatat că este la fel de eficientă ca anumite medicamente a declarat pentru LIVESTRONG.com Lynn Gershan, MD, director medical de sănătate integrativă și bunăstare la University of Minnesota Medical School, spune LIVESTRONG.com. 

În plus, spune ea, mierea este un demulcent. "Asta înseamnă că îmbracă zona inflamată a gâtului și calmează și liniștește nervii iritați".

Mierea este cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a opri tusea. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați o linguriță sau două să se dizolve pe limbă ori de câte ori apare tusea. În plus, este complet naturală și fără chimicale. 

 

Ghimbir

 

Ghimbirul ar putea ajuta la ameliorarea tusei. Într-un studiu realizat în ianuarie 2013 în Journal of Enthnopharmacology, ghimbirul proaspăt infuzat în apă fierbinte a contracarat infecția provocată de un virus al răcelii comune.

Dar asta nu e tot: "Ghimbirul are un efect prokinetic, ceea ce înseamnă că ajută la deplasarea alimentelor prin stomac și intestinul subțire", spune Dr. Gershan. Dacă tușești din cauza refluxului, ghimbirul ar putea accelera digestia, făcându-te mai puțin probabil să regurgitezi.

 

Gargară pe bază de plante pentru gât

 

Salvia și cimbrul fac mai mult decât să adauge aromă la anumite preparate. Un studiu publicat în iunie 2014 în Journal of Traditional and Complementary Medicine a remarcat că salvia are efecte antibacteriene, antioxidante, antiinflamatorii și antivirale. Iar o analiză din 2015 din Complementary Medicine Research a concluzionat că remediile pe bază de cimbru au redus semnificativ frecvența și severitatea tusei.

Dr. Gershan subliniază că, dacă aveți o tuse umedă sau dacă vă simțiți gâtul inflamat, o gargară cu salvie sau cimbru este cea mai rapidă modalitate de a scoate mucusul din plămâni. "Uleiurile esențiale din frunze subțiază mucusul, iar fluidele calde ajută la dizolvarea acestuia", spune ea.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel