Cele mai bune 5 remedii pentru sindromul picioarelor neliniștite, potrivit specialiștilor

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Imani Bahati
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Imani Bahati

Tulburarea, după cum îi spune și numele, este marcată de o nevoie irezistibilă de a mișca picioarele - de obicei seara sau noaptea - și de senzații inconfortabile la nivelul picioarelor, care pot fi resimțite ca arsuri, dureri sau furnicături.

"Sindromul picioarelor neliniștite este o senzație ciudată, înfiorătoare, pe care pacienții o resimt atunci când sunt pe punctul de a merge la culcare", explică Jyoti Matta, MD, director medical al Centrului pentru tulburări de somn de la Jersey City Medical Center. "Sindromul se simte ca un impuls irezistibil de a vă scutura sau de a vă mișca picioarele. Se poate simți ca niște furnici care se târăsc pe tine. "

Din nefericire, RLS este o afecțiune cronică, care durează toată viața și care nu are un tratament cunoscut. Cu toate acestea, există câteva remedii de casă pentru ameliorarea sindromului picioarelor neliniștite, precum și câteva medicamente pentru RLS pe care medicul dumneavoastră le poate recomanda.


1. Încercați o baie caldă înainte de culcare


Pentru o ușurare instantanee a picioarelor neliniștite pe timp de noapte, Dr. Matta sugerează să găsiți o rutină înainte de culcare care să vă pregătească corpul pentru a se relaxa înainte ca RLS să se declanșeze. Ea recomandă în special să faceți o baie caldă pentru a vă ajuta să vă relaxați.

Alte activități liniștitoare pe care le puteți încerca includ meditația la culcare, cititul, întinderea și yoga ușoară.

2. Faceți exerciții fizice moderate


Găsiți un exercițiu care vă place și faceți-l în mod regulat.

Dr. Matta recomandă, de asemenea, exercițiile fizice, care pot avea dublul scop de a ajuta la ameliorarea fizică a simptomelor picioarelor neliniștite și de a vă ajuta să dormiți mai bine noaptea. Somnul întrerupt este una dintre cele mai mari probleme cu RLS, așa că tot ceea ce puteți face pentru a dormi mai bine vă va ajuta cu starea generală.

Cu toate acestea, există două avertismente importante atunci când folosiți exercițiile fizice pentru RLS:

Nu ar trebui să faceți niciodată exerciții chiar înainte de a merge la culcare.


Exercițiul ar trebui să fie menținut doar la niveluri moderate (gândiți-vă: mers pe jos, jogging ușor, ciclism), astfel încât să nu crească nivelul de stres sau să declanșeze simptome.


În unele cazuri, exercițiile fizice pot înrăutăți sindromul picioarelor neliniștite, așa că asigurați-vă că vă limitați la antrenamente în timpul zilei și păstrați nivelurile de activitate pe partea ușoară.

Ghidul de activitate fizică pentru americani recomandă ca adulții să facă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice moderate în fiecare săptămână (ceea ce înseamnă aproximativ 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână).

3. Săriți peste cofeină, tutun și alcool


Consumul acestor substanțe poate provoca o acutizare a simptomelor RLS la unele persoane, potrivit Academiei Americane a Medicilor de Familie. Încercați să le eliminați din ziua dumneavoastră pentru a vedea dacă vă ameliorează simptomele.

4. Luați în considerare anumite modificări ale dietei


Dacă aveți picioare neliniștite, încercați să mâncați mai multe alimente bogate în magneziu, cum ar fi semințele de dovleac.
Nu există un aliment specific care să se fi dovedit a înrăutăți sau a ajuta cu simptomele RLS.

Alimente de evitat


Cu toate acestea, Dr. Matta subliniază că este important să evitați alimentele și gustările zaharoase, în special la copii. Unii oameni raportează zahărul ca fiind un factor declanșator pentru RLS, dar nu s-a găsit o legătură în cercetare. Cu toate acestea, ar putea merita să reduceți alimentele cu adaos de zahăr pentru a vedea dacă ajut.

Alimente de consumat


În ceea ce privește alimentele pe care ar trebui să le consumați, Clinica Cleveland recomandă să adăugați în dieta dvs. alimente bogate în fier, acid folic și magneziu - toate acestea s-au dovedit a fi de ajutor în cazul simptomelor RLS.

Acestea includ:

Spanac

Fructe de mare

Fasole

Pâine din cereale integrale

Linte
Migdale

În plus, Dr. Matta spune că menținerea hidratării poate ajuta la diminuarea simptomelor. (Doar asigurați-vă că sorbiți lichide fără cofeină, cum ar fi apa.) 

5. Reduceți stresul


Probabil că v-ați săturat să auziți despre cum stresul afectează cam toate afecțiunile de sănătate cunoscute de omenire, dar este adevărul.

"Stresul și anxietatea joacă un rol în orice", notează Dr. Matta. Ea adaugă că atât stresul, cât și anxietatea pot declanșa RLS, deși oamenii pot trece uneori zile întregi fără simptome. Cu alte cuvinte, ați putea avea picioare neliniștite la câteva zile după ce ați experimentat efectiv stresul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel