Cele mai bune 5 culori pe care să le porți dacă transpiri mult vara. Sfaturile designerilor

Sursa foto: unsplash, autor Jernej Graj
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jernej Graj

Pe măsură ce temperaturile cresc, s-ar putea să vă aflați într-o dilemă obișnuită a stilului de vară - va trebui să vă gândiți cum să vă ascundeți transpirația, mai ales dacă sunteți predispus la transpirație excesivă. Anumite culori vă vor ajuta să ascundeți orice umezeală, deși există și alți factori de luat în considerare.

Cel mai important aspect este tipul de țesătură: Stiliștii spun că ar trebui să vă limitați la materiale respirabile sau care elimină umezeala, cum ar fi bumbacul și inul.

La urma urmei, după cum spune Kirsten Angeli, stilist și consultant de branding cu sediul în New York City, pentru Best Life, "Nu există nicio culoare în curcubeu care să ascundă o pată de transpirație pe mătase". Ea adaugă că tampoanele pentru subsuori și cămășile fără transpirație oferă o protecție suplimentară împotriva petelor vizibile de transpirație.

Odată ce ați ales o țesătură potrivită pentru vară, găsirea nuanțelor potrivite pentru a ascunde transpirația vă poate ajuta să vă îmbunătățiți atât aspectul, cât și încrederea în sine. 

Cele mai bune 5 culori pe care să le porți dacă transpiri mult vara

Negru

Stiliștii sunt de acord că o singură culoare este superioară celorlalte atunci când vine vorba de ascunderea petelor de transpirație: Negrul.

"Nuanța sa întunecată absoarbe lumina, ceea ce face ca orice potențiale pete să fie mai puțin vizibile", spune Ingrid Leo, co-fondator al Style with Ingrid. "În plus, se asortează bine cu culori neutre și alte nuanțe."

James Thomson-Sakhrani, fondatorul Style Standard, o platformă de stil și îngrijire pentru bărbați, este de acord că negrul este eficient în a ascunde o serie de imperfecțiuni, inclusiv transpirația.

"De la riduri și pete la transpirație și vărsături, negrul va ascunde mult mai mult decât orice altă culoare din garderoba ta", explică el. "Dezavantajul negrului este că, cu siguranță, se încălzește mai tare decât culorile deschise, așa că s-ar putea să sfârșești prin a transpira mai mult."

Gri

Griurile mai deschise sunt cunoscute pentru evidențierea petelor de transpirație, dar Thomson-Sakhrani spune că nuanțele mai închise pot avea efectul opus.

"La fel ca negrul, cărbunele este o culoare puternică care ajută la estomparea petelor de transpirație în fundal. Optați pentru ceva suficient de întunecat și petele de transpirație abia dacă vor fi vizibile", sfătuiește el.

Albastru marin

Leo recomandă, de asemenea, albastru marin. "Similar cu negrul, nuanța sa mai închisă ajută la mascarea oricăror urme de transpirație. Albastrul marin oferă, de asemenea, un aspect sofisticat și clasic, potrivit atât pentru mediile profesionale, cât și pentru cele casual."

Thomson-Sakhrani este de acord că navy este o opțiune excelentă "atunci când negrul sau cărbunele este o culoare prea drastică pentru a fi purtată". El spune că este mai blândă pentru ochi, dar "suficient de închisă pentru ca petele de transpirație să nu fie prea evidente pentru o persoană obișnuită".

Alb

Deși majoritatea culorilor împărtășite de experți sunt de nuanță închisă, albul a fost o excepție recomandată în mod obișnuit de la regulă.
"Poate părea contra-intuitiv, dar hainele albe arată mai puțin transpirația decât multe alte culori", spune Thomson-Sakhrani. "Dacă este alb pur, fără un indiciu de altă nuanță în el, transpirația este mult mai puțin evidentă decât pe majoritatea celorlalte culori deschise. De asemenea, are avantajul de a ajuta să te mențină puțin mai răcoros decât o va face o culoare închisă."

Modele colorate

În cele din urmă, alegerea unui top cu un model mai colorat vă poate ajuta, de asemenea, să acoperiți petele de transpirație.

"Un model cu mai multe culori și un design aglomerat distrage privirea și ascunde bine petele de transpirație", spune Sophia Tang, veteran al industriei modei și frumuseții  "Este o soluție elegantă, care vă permite să vă jucați cu tendințele modei, abordând în același timp preocuparea practică."

Thomson-Sakhrani este de acord că modelele oferă o soluție eficientă la problema transpirației excesive. "Ceva cu un model care se repetă poate ajuta ca petele de transpirație să pară mult mai puțin vizibile și va atrage privirea în altă parte. Evitați doar modelele care sunt prea ușoare în culoare sau în design.". potrivit bestlife.com Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 22 iun 2023, 12:13 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience