Cele mai bune 10 comedii romantice din toate timpurile și câteva motive pentru care ar trebui să le revezi

Data publicării:
When Harry Met Sally, captură video YouTube
Descriere foto: When Harry Met Sally, captură video YouTube

Comediile romantice sunt poate cele mai criticate, dar și adorate genuri de filme. Sunt ca mâncarea fast-food, toată lumea le adoră, dar nimeni nu recunoaște că „le consumă”. Ei bine, există câteva comedii romantice, și nu puține, care au făcut istorie în cinematografie. Povești inspiraționale, care au rezistat testului timpului și reușesc și azi să impresioneze și poate chiar să facă auditoriul să plângă. 

CinemaBlend a publicat o listă cu cele mai bune 30 de comedii romantice din toate timpurile. 

Am ales să vi le prezentăm pe primele 10 dintre acestea. Așteptăm, cu nerăbdare, să ne împărtășiți și voi care considerați că sunt cele mai bune comedii romantice pe care le-ați văzut. 

 

10) Roxanne (1987)

Cu Daryl Hannah and Steve Martin


Povestea în câteva cuvinte: Un bărbat cu un nas mare ajută un bărbat arătos, dar fără prea multă personalitate, să câștige afecțiunea unei femei frumoase care crede că el este tipul perfect.

Steve Martin ne distrează cu interpretarea sa plină de umor a lui C.D./Charlie, un șef de pompieri carismatic dintr-un orășel, care are un nas mare și o inimă mare, și care se îndrăgostește de frumoasa și inteligenta Roxanne, o femeie care caută perfecțiunea, un bărbat arătos și ceva interesant de spus. Charlie ne cucerește inimile în timp ce o cucerește pe cea a lui Roxanne, în timp ce îi șoptește cuvintele pe care ea vrea să le audă prin intermediul pompierului Chris, un pompier slab, dar chipeș. Minciuna bine intenționată scapă de sub controlul lui Charlie în timp ce Roxanne se îndrăgostește de Chris. O abordare modernă a unei povești clasice (Cyrano de Bergerac), Roxanne oferă râsete și zâmbete în timp ce subliniază dezbaterea cu privire la ce contează mai mult, aspectul fizic sau personalitatea.

Citatul perfect: "Nu mărimea nasului contează, ci ceea ce este înăuntru contează!"

 

 

9) The Wedding Singer (1998)

Cu Adam Sandler și Drew Barrymore 

Povestea pe scurt: El cântă la nunți. Ea este chelneriță. Amândoi îl iubesc pe David Bowie.

În The Wedding Singer, personajul interpretat de Adam Sandler are suficient bun simț, simpatie și, în cele din urmă, suficientă energie în spatele izbucnirilor emoționale pentru a înțelege de ce o fată drăguță într-o relație îngrozitoare s-ar îndrăgosti de el. Aici, acea fată drăguță este interpretată de Drew Barrymore în toată splendoarea ei buclucașă, iar chimia romantică este de departe cea mai bună din cariera celor doi actori. Sunt o pereche grozavă și, cu o coloană sonoră perfectă a anilor '80, o tonă de râsete și personaje secundare grozave, ne vom îndrăgosti cu toții de The Wedding Singer.

Citatul perfect: "Îmi va fi dor de tine, te voi săruta, îți voi da haina mea când îți va fi frig. / Voi avea nevoie de tine, te voi hrăni, te voi lăsa chiar să ții telecomanda."

 


8) Silver Linings Playbook (2012)

Cu Jennifer Lawrence și Bradley Cooper 

Povestea în câteva cuvinte: Doi oameni bine intenționați, dar traumatizați emoțional, se întâlnesc la cea mai ciudată petrecere  din toate timpurile. Ei se apropie prin prisma diferitelor tipuri de tratamente pe care le urmează și acceptă să participe împreună la un concurs de dans.

Ceea ce este extraordinar la Silver Linings Playbook este cât de ușor îndrăgește publicul relația dintre Pat și Tiffany și înțelege de ce își petrec timpul unul cu celălalt. Pentru toți ceilalți, ei sunt niște oameni  ratați, dar pentru ei înșiși, ei doar trăiesc și înfruntă problemele grele care le-au fost date. De aceea pot fi atât de sinceri unul cu celălalt. Preferă mai degrabă să audă adevărul direct decât să asculte cum lumea încearcă să cosmetizeze realitatea.

Citatul perfect: "Am văzut cum te uitai la mine, Pat. Ai simțit-o, am simțit-o și eu, nu minți. Noi nu suntem mincinoși ca ei."

 

7) The Princess Bride (1987)

Robin Wright și Cary Elwes

Povestea pe scurt: El este un băiat de la fermă devenit pirat, transformat în Omul în negru, și întors pentru a-și salva adevărata iubire de nefastul prinț Humperdinck. Este implicat și un bărbat cu șase degete.

The Princess Bride are probabil cele mai bune personaje secundare din toate filmele de pe această listă. Debordează de personalități geniale. Dacă filmul ar fi fost doar despre Fezzik, Inigo și Vizzini, tot ar fi fost grozav, dar, din fericire pentru noi toți, conține una dintre cele mai frumoase, naive și perfecte povești de dragoste scrise vreodată (în ciuda diferențelor majore dintre The Princess Bride, cartea și filmul). Nimic nu-l va opri vreodată pe Westley să se întoarcă la femeia pe care o iubește, nici mașinile morții, nici rozătoarele de dimensiuni neobișnuite și cu siguranță nici o bătălie a inteligenței.

Citatul perfect: "Nu te invidiez pentru durerea de cap pe care o vei avea când te vei trezi. Dar, deocamdată, odihnește-te bine și visează la femei mari."

 

6) City Lights (1931)

Charles Chaplin și Virginia Cherrill

Povestea pe scurt: Vagabondul lui Chaplin se îndrăgostește până peste cap de o femeie oarbă care vinde flori.

 Charlie Chaplin aduce romantismul în viața Vagabondului cu această poveste clasică despre un om sărac care se îndrăgostește de o femeie oarbă. Dintr-o eroare foarte simplă, femeia îl confundă pe Vagabond cu un milionar, iar acesta încurajează presupunerea, deoarece se dă peste cap pentru a o ajuta. În rolul Vagabondului, Chaplin își exercită farmecul, adăugând modalități creative prin care personajul său se împiedică în eforturile sale de a-i oferi acestei femei o viață mai bună, compensând prin bunătate, determinare și o atitudine pozitivă ceea ce îi lipsește în ceea ce privește bunurile lumești.

Citatul perfect: "Fii curajos. Înfruntă viața."

 


5) Groundhog Day (1993)

Cu Andie MacDowell și Bill Murray

Povestea pe scurt: El continuă să repete aceeași zi. Ea nu are nicio idee. Sunt sortiți să se îndrăgostească.

De ce funcționează: În cele mai bune momente ale sale, Bill Murray reușește să meargă atât de atent pe linia dintre comedia înverșunată și emoția sinceră. Aici, el reușește să vândă atât ridicolul inerent al situației sale ilogice și imposibile, cât și sentimentele foarte reale pe care majoritatea dintre noi le-ar avea, și, deși nu este exact povestea lui Andie MacDowell, ea face ca personajul ei să fie suficient de îndrăgit pentru a convinge publicul că dragostea și afecțiunea ei sunt un obiectiv care merită.

Citatul perfect: "Ned, mi-ar plăcea să stau aici și să vorbesc cu tine... dar nu o voi face."


4) Pretty Woman (1990)
Cu Julia Roberts și Richard Gere

Povestea pe scurt: Doar un basm obișnuit... doar că prințul este un om de afaceri și prințesa este o prostituată de pe Hollywood Blvd.

Sigur, ne-am putea concentra pe absurditatea punerii în scenă a unei povești romantice în jurul unei prostituate și a unui client, dar farmecul filmului Pretty Woman se dezvoltă din natura personajelor sale, în special în ceea ce îi privește pe Edward și Vivian. Ea tratează sexul ca pe o afacere. El tratează totul ca pe o afacere. Niciunul dintre ei nu intră în poveste deschis la romantism sau la o relație, dar cele două personaje se îndrăgostesc oricum, în timpul scurtei lor perioade de timp împreună, în care el o introduce în stilul său de viață bogat, iar ea îl introduce în arta relaxării. Poate că nu este un basm tradițional, dar filmul găsește farmecul unei povești despre doi oameni care găsesc exact ceea ce au nevoie unul în celălalt. Și în plus, este fără îndoială cea mai bună comedie romantică a Juliei Roberts.

Citatul perfect: "Tu și cu mine suntem niște creaturi atât de asemănătoare, Vivian. Amândouă ne-o tragem cu oamenii pentru bani".

 

 

3) Annie Hall (1977)
Cu Diane Keaton și Woody Allen

Povestea pe scurt: El este un comediant nevrotic. Ea este o cântăreață cu spirit liber. Nu reușesc niciodată să fie complet pe aceeași lungime de undă.

Annie Hall este o comedie romantică aproape perfectă care se concentrează mai ales pe o singură relație, dar în multe privințe, este mai degrabă un comentariu general despre dragoste. În puțin peste o oră și jumătate, reușește să ilustreze motivele pentru care alegem să ne legăm viețile de alte persoane și, de asemenea, să ilustreze motivele pentru care oamenii bine intenționați nu reușesc uneori să facă să funcționeze. În plus, merită puncte bonus sau poate deduceri pentru că a făcut din simțul vestimentar androgin al Dianei Keaton un lucru, în funcție de perspectiva ta.

Citatul perfect: "O relație, cred, este ca un rechin. Știți cum e? Trebuie să avanseze în mod constant, altfel moare. Și cred că avem de-a face cu un rechin mort."

 

2) Sleepless in Seattle (1993)

Cu Meg Ryan și Tom Hanks

Povestea pe scurt: El este văduv în Seattle, ea este logodită în Baltimore. Nu s-au întâlnit niciodată, dar reușesc să se îndrăgostească. 

Inspirat de An Affair to Remember, Sleepless in Seattle se apropie mai mult de dramă decât de comedie, deoarece se concentrează pe un tată singur care este atât de afectat de pierderea soției sale încât nu poate dormi. Dar există umor și un farmec atemporal în această poveste, mai ales când îi vedem pe Annie și Sam cum se gândesc separat la conceptul de suflete pereche. Dar umorul și noțiunea romantică a destinului în lumea modernă sunt cele care permit ca "Nopți albe în Seattle" să se ridice deasupra celor mai multe dintre celelalte comedii romantice existente. În plus, este un film de Crăciun perfect, în mod surprinzător.

Citatul perfect: "Am știut-o de prima dată când am atins-o. A fost ca și cum m-aș fi întors acasă, numai că nu la o casă pe care o cunoscusem vreodată. O luam de mână ca să o ajut să iasă din mașină și am știut. A fost ca și cum ar fi fost... magic."


1) Când Harry a întâlnit-o pe Sally (1989)
Cu Billy Crystal și Meg Ryan

Povestea în câteva cuvinte: "The Story In A Nutshell": O relație se naște între un bărbat și o femeie ale căror viziuni asupra sexului și iubirii diferă drastic.

Când Harry a întâlnit-o pe Sally este exemplul suprem despre cât de crucial poate fi un dialog bun pentru un film, mai ales în ceea ce privește combinația dintre comedie și romantism. Conversațiile dintre Harry și Sally sunt cele care fac ca acest film să rezoneze atât de bine cu publicul său. Viziunile lor diferite asupra dragostei, sexului și relațiilor creează o discuție amuzantă pe tot parcursul filmului și permit ca filmul să fie despre mult mai mult decât doi oameni care se îndrăgostesc unul de celălalt în cele din urmă. Când Harry a întâlnit-o pe Sally explorează umorul și, uneori, frustrarea care vine odată cu dragostea, precum și opiniile diferite ale bărbaților și femeilor, spunând în același timp povestea a doi oameni destinați să fie unul lângă celălalt.

Citatul perfect: "O să iau ce ia și ea."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel