Cele mai BIZARE tratamente anti-îmbătrânire pe care ai putea să le încerci

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Maria Lupan
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Maria Lupan

În ultima perioadă au apărut printre cele mai bizare tratamente faciale care promit un ten fără riduri și fără imperfecțiuni. Tu pe care l-ai alege?

Fie că sunteți tânăr și doriți să întârziați procesul de îmbătrânire cât de mult vă permite natura, fie că prezentați deja semne de îmbătrânire și doriți să le inversați, există o mulțime de instrumente și tratamente care vă pot ajuta să faceți acest lucru. 


Iată care sunt cele mai bizare tratamente anti-îmbătrânire:

 

Venin de albine

Ca și cum polenizarea tuturor culturilor noastre și furnizarea de miere, ceară de albine și polen nu ar fi fost de ajuns, albinele și-au asumat un alt rol pentru a ne ajuta pe noi, oamenii, în căutarea frumuseții. Nu vă faceți griji - de fapt, nu trebuie să vă înțepați pe față cu albine pentru a obține rezultate. Mulțumită științei, veninul de albine a fost de fapt infuzat în produse pentru a ajuta la umplerea pielii fără înțepătură. 


Maria Hatzistefanis, fondatoarea unei game de produse pentru îngrijire a pielii a explicat exact cum funcționează: "Veninul de albine în sine crește circulația sângelui, umflând și întărind ușor pielea, umplând și netezind liniile fine și ridurile. De asemenea, adaugă un aflux de sânge în zonă și stimulează producția de colagen natural și elastină", spune ea.

 

Terapia vampir

Aceasta a făcut înconjurul rețelelor de socializare prin intermediul anumitor celebrități pentru aspectul său sângeros (Healthista). O față pătată de sânge este un motiv bun pentru a te opri din defilare, toate lucrurile fiind luate în considerare. "Terapia vampir" este cunoscut din punct de vedere clinic sub numele de terapie cu plasmă bogată în trombocite (PRP) și este din ce în ce mai popular datorită numeroaselor sale beneficii potențiale, potrivit Healthline


În timpul acestei proceduri, o parte din sângele dumneavoastră este extras, iar apoi plasma este separată de sângele dumneavoastră și reinjectată în piele. Marina Peredo, dermatolog și profesor clinic din New York, a vorbit pentru Allure și a explicat cum contribuie această terapie la anti-îmbătrânire: 


"Injectarea de PRP eliberează trombocite, care sunt factori de creștere, în celule, ceea ce stimulează colagenul, ajutând pielea să arate mai întinsă și să se vindece în interior." 

 

Yoga facială


În timp ce beneficiile practicării de yoga asupra corpului, minții și spiritului au fost puternic documentate de-a lungul timpului, utilizarea acestei practici de exerciții fizice ca tehnică anti-îmbătrânire pentru față a căpătat doar recent o atenție populară. Potrivit Healthline, yoga pentru față este o combinație de masaj și exerciții fizice care lucrează împreună pentru a elibera tensiunea, stresul și grijile, ajutând la relaxarea stării generale de spirit și, ca urmare, și a mușchilor faciali. Potrivit site-ului, yoga facială poate fi folosită pentru a viza în mod specific anumite zone ale feței. 

Danielle Collins, fondatoarea Danielle Collins' Face Yoga a vorbit cu Healthline și a explicat cum funcționează: "Face yoga ajută la ridicarea și întărirea mușchilor de sub piele, ceea ce netezește liniile și ridurile. Masajul ajută la stimularea circulației, la îmbunătățirea drenajului limfatic și la eliberarea tensiunii. Tehnicile de presopunctură stimulează circulația și ameliorează stresul, ceea ce poate ajuta la prevenirea durerilor de cap, la eliberarea sinusurilor și la îmbunătățirea calității somnului." 

 

Tratamente de față cu placentă vegetală

Este vorba de extractul de placentă - cel mai adesea de la oaie, dar uneori de la oameni sau plante - care este folosit în produse precum măști și creme de față și care oferă beneficii pentru piele. Și care sunt mai exact aceste beneficii, vă veți întreba? Potrivit Healthline, deoarece placenta este concepută pentru a transfera nutrienți și oxigen către fetuși în timpul sarcinii, aceasta conține un nivel ridicat de nutrienți care pot fi livrați pielii în momentul aplicării. Mai mult, site-ul precizează că placenta conține un nivel ridicat de antioxidanți, astfel că aplicarea ei pe piele poate combate stresul oxidativ, care se manifestă de obicei prin riduri, decolorare și elasticitate redusă.

 

Extract de mucus de melc

Mucusul de melc a intrat oficial pe lista ingredientelor aprobate de dermatologi pentru a ajuta la inversarea semnelor de îmbătrânire. Din nou, nu este nevoie să dați fuga în grădină pentru a începe să recoltați melci. Melcul a fost încorporat în creme faciale, seruri și altele asemenea pentru a le oferi un plus de beneficii pentru piele. Dermatologul Hadley King a vorbit cu Women's Health despre cum funcționează toate acestea.


"Este alcătuită din proprietăți precum glicoproteinele, acidul hialuronic și acidul glicolic, toate acestea având beneficii documentate de mult timp pentru piele".

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel