Cele mai așteptate filme în 2022. Zeci de producții noi, cu distribuții de excepție

Data publicării:
Top Gun: Maverick, captură foto YouTube
Descriere foto: Top Gun: Maverick, captură foto YouTube

Iată lista celor mai așteptate filme din 2022.

Fie că te întorci la cinema, fie că îți iei un loc confortabil pe canapea, acestea sunt cele 58 de filme pe care le vei putea vedea în 2022:


Scream (14 ianuarie)

Fanii filmelor de groază așteaptă cu nerăbdare rebootul originalului din 1996.


Aline (21 ianuarie)

O abordare ficționalizată a vieții lui Celine Dion, care a debutat la Festivalul de Film de la Cannes din 2021.


Moonfall (4 februarie)

Un director de la NASA, un astronaut și un teoretician al conspirației călătoresc în spațiul cosmic. Nu, nu este începutul unei glume. Este premisa noului film al autorului de filme cu dezastre Roland Emmerich, în care trio-ul menționat mai sus, interpretat de Halle Berry, Patrick Wilson și John Bradley din Game of Thrones, încearcă să împiedice prăbușirea Lunii pe Pământ.


The Worst Person in the World (4 februarie)

O iubești sau o urăști, dramedia romantică modernă a regizorului norvegian Joachim Trier te forțează să te gândești la ceea ce își dorește protagonista sa Julie (Renate Reinsve), care pornește într-o călătorie de patru ani spre descoperirea de sine.

 

Marry Me (11 februarie)

Exact la timp pentru Ziua Îndrăgostiților, Jennifer Lopez joacă rolul unei vedete pop care, după ce a fost umilită în public de celebrul ei logodnic (Maluma), decide să se căsătorească cu un străin (Owen Wilson). 


Death on the Nile (11 februarie)

Hercule Poirot se întoarce în mult (mult) așteptata continuare a filmului Murder on the Orient Express din 2017. De data aceasta, detectivul fictiv din Belgia al Agathei Christie, interpretat de Kenneth Branagh, regizorul filmului, este însărcinat să rezolve o crimă în timp ce se află în vacanță în Egipt. Echilibrul dintre viața profesională și cea privată? El nu știe ce înseamnă acesta.

 

The Batman (4 martie)

Există ceva în felul în care Bruce Wayne interpretat de Robert Pattinson își ia zborul de pe loc, care îi lasă pe spectatori să știe că regizorul Matt Reeves ar putea fi dispus să își ducă Cavalerul Negru în locuri și mai întunecate decât predecesorii săi. Un exemplu: The Riddler al lui Paul Dano. Interpretarea actorului din There Will Be Blood a personajului negativ clasic al lui Batman pare mai degrabă a unui criminal al Zodiacului decât a glumețului vesel al lui Jim Carrey.


Turning Red  (11 martie)

O fetiță de 13 ani, Meilin "Mei" Lee (Rosalie Chiang), o tânără de 13 ani cu rezultate foarte bune, trebuie să învețe să își controleze furia, altfel se va transforma într-un panda roșu.

Downton Abbey: O nouă eră (18 martie)

Familia Crawley și restul găștii sunt cu toții aici în cel de-al doilea film bazat pe îndrăgita dramă britanică - și se îndreaptă spre sudul Franței pentru puțină distracție la soare.


The Lost City (25 martie)

Sandra Bullock joacă rolul unei romanciere de dragoste singuratice care pleacă într-un turneu de promovare a cărții împreună cu modelul ei de copertă, care seamănă cu Fabio (un Channing Tatum perfect distribuit), doar pentru a fi prinsă într-o tentativă de răpire care îi conduce într-o aventură periculoasă (și hilară) în junglă.

 

Fantastic Beasts: Secretele lui Dumbledore (15 aprilie)

Cel de-al treilea episod al seriei prequel din Harry Potter are loc în anii premergători celui de-al Doilea Război Mondial, în timp ce Newt Scamander (Eddie Redmayne) și prietenii săi vrăjitori își dau seama cum să doboare doi lorzi ai întunericului: Adolf Hitler și Gellert Grindelwald, interpretat acum de Mads Mikkelsen, alias Hannibal Lecter.

The Northman (22 aprilie)


Continuarea regizorului Robert Eggers după filmul său halucinant din 2019, The Lighthouse, este un thriller de răzbunare plasat în Islanda secolului al X-lea, care îl are ca protagonist pe Alexander Skarsgård în rolul unui prinț viking. 


The Unbearable Weight of Massive Talent (22 aprilie)


Nicolas Cage joacă o versiune "stilizată" a lui însuși în această comedie suprarealistă în care "Nic Cage" devine informator al CIA pentru a-l doborî pe unul dintre super-fanii săi, un lord mexican al drogurilor interpretat de Pedro Pascal din The Mandalorian.


Legally Blonde 3 (22 mai)


Mindy Kaling încearcă să o reînvie pe Elle Woods, devenită o super avocată, pentru epoca post #MeToo. 

Top Gun: Maverick (27 mai)

Nevoia de viteză a lui Tom Cruise l-a readus în rolul lui Pete "Maverick" Mitchell, la 36 de ani după ce a zburat inițial în aer. Nu mai este tânărul șmecher, ci antrenează următoarea generație de piloți de top ai Marinei. În mod special, noua cohortă include fiul prietenului său drag care a murit, Goose, interpretat de Miles Teller.


John Wick: Capitolul 4 (27 mai)


John Wick, iconicul asasin plătit, interpretat de Keanu Reeves, revine în cea mai bună franciză de filme de acțiune din ultimii ani, datorită stilului visceral de filmare Gun Fu al regizorului (și fost cascador) Chad Stahelski.

 

Jurassic World Dominion (10 iunie)

Dinozaurii creați de oameni cutreieră acum Pământul în cel de-al treilea episod al spinoff-ului Jurassic Park, motiv pentru care vedetele OG Sam Neill, Laura Dern și Jeff Goldblum se întorc pentru a ne salva.

 

Lightyear (17 iunie)

Chris Evans merge la infinit și dincolo de infinit în acest film de animație Pixar în care îl interpretează pe astronautul (fictiv) care a inspirat toate păpușile Buzz Lightyear.

 

Elvis (24 iunie)

Romeo Montague. Jay Gatsby. Acum, Elvis Presley primește tratamentul Baz Luhrmann în acest film biografic muzical, în care joacă Austin Butler în rolul "Regelui Rock and Roll" și Tom Hanks în rolul managerului său, colonelul Tom Parker.


Thor: Love and Thunder (8 iulie)

Îndepărtați-vă de Chris Hemsworth, Natalie Portman îl ia pe Mjölnir la plimbare în ambițioasa continuare a lui Taika Waititi după Thor: Ragnarok, care promite că nu va avea doar acțiune, ci și romantism. 


Bullet Train (15 iulie)

Brad Pitt se transformă în star de acțiune în această adaptare a romanului satiric cu același nume din 2021 al lui Kotaro Isaka, în care joacă rolul unui asasin care se află într-un tren care se deplasează rapid împreună cu alți patru asasini plătiți și foarte motivați. Problema este următoarea: toți au primit aceeași misiune - și doar unul dintre ei va ajunge la destinație în viață.

 


Nope  (22 iulie)

Iată ce știm despre continuarea lui Jordan Peele după Us din 2019: este un film de groază cu Keke Palmer, Daniel Kaluuya și Steven Yeun. 


Where The Crawdads Sing (22 iulie)

Adaătat după romanul de debut extrem de popular cu același nume al Deliei Owens -  acest film despre maturitate spune povestea unei  tânăre singuratice care trăiește în mlaștina Carolinei de Nord din anii 1950.

 

Black Adam (29 iulie)

Atunci când cea mai mare vedetă de cinema din lume, Dwayne "The Rock" Johnson, își face debutul în lumea supereroilor, este mare lucru. Chiar mai mare când este practic rolul pentru care s-a născut să joace.

 

Bros (12 august)


Billy Eichner de la Billy on the Street este scenaristul și protagonistul acestei comedii romantice  care a făcut istorie, despre doi bărbați care se îndrăgostesc.


Beast (19 august)


Vara nu este vară fără un film cu animale ucigașe, iar acesta este despre un leu care are ceva de împărțit cu Idris Elba.

 

Don't Worry Darling (23 septembrie)

Urmarea palpitantă a Oliviei Wilde după debutul său regizoral din 2019, Booksmart, îi are în rolurile principale pe Florence Pugh și Harry Styles într-un cuplu din anii 1950 care se alătură unei comune din deșertul californian care pare prea bună pentru a fi adevărată. Se pare că este.

 

Misiune: Impossible 7 (30 septembrie)

Nu se știu prea multe despre continuarea filmului din 2018, Mission: Impossible - Fallout - dar spectatorii ar trebui să se aștepte ca Tom Cruise să facă o altă cascadorie care sfidează moartea în numele cinematografiei.

 

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Prima parte) (7 octombrie)

Multiversul este deschis, iar Miles Morales este gata să exploreze lumile celorlalți oameni-păianjen, ale femeilor și ale unui porc pe care i-a întâlnit în impresionantul Spider-Man: Into the Spider-Verse.

 

Till (7 oct.)

Continuarea lui Chinonye Chukwu după debutul ei din 2019, Clemency, se concentrează pe mama lui Emmett Till, Mamie Till-Mobley, și pe lupta ei pentru dreptate după uciderea fiului ei de 14 ani în 1955.

 

Halloween Ends  (14 octombrie)


Este Michael Myers vs. Laurie Strode a lui Jamie Lee Curtis în ultima parte a trilogiei Halloween a lui David Gordon Green, despre care regizorul a spus că va fi un omagiu adus lui John Carpenter, creierul filmului din 1978.

 

Ticket to Paradise  (21 octombrie)

Un cuplu înstrăinat, interpretat de George Clooney și Julia Roberts, se unește în speranța de a-și convinge fiica să nu se căsătorească cu un bărbat pe care tocmai l-a cunoscut și să repete aceeași greșeală pe care au făcut-o cu 25 de ani în urmă.

 
The Flash (4 noiembrie)

Michael Keaton este Batman în acest mult așteptat film independent al supereroilor DC, care îl are pe Barry Allen (Ezra Miller) care se plimbă prin spațiu și timp pentru a preveni uciderea mamei sale.

 

Black Panther (Pantera neagră): Wakanda Forever (11 noiembrie)

Chadwick Boseman nu mai este, dar interpretarea sa revoluționară ca Black Panther nu va fi uitată niciodată. Co-starul său Angela Bassett promite că sequel-ul regizat de Ryan Coogler își va onora regretata vedetă - fanii nu se așteaptă la mai puțin.


She Said (18 noiembrie)


Pentru fanii filmului Spotlight: Carey Mulligan și Zoe Kazan interpretează rolul jurnalistelor Megan Twohey și Jodi Kantor de la New York Times în drama inspirată de cartea cu același nume  din 2019, care analizează modul în care reportajul lor a dus la căderea fostului megaproducător de la Hollywood Harvey Weinstein.

 

Avatar 2 (16 decembrie)


Fie că v-a plăcut Avatar, fie că ați crezut că superproducția cu multe efecte a lui James Cameron a fost supraevaluată, faptul că această continuare va apărea în sfârșit, la 13 ani de la original, este un motiv suficient pentru a fi extrem de așteptat.

 

I Wanna Dance With Somebody (23 decembrie)

Biografia lui Whitney Houston, prin amabilitatea regizoarei Harriet, Kasi Lemmons.


Babylon (25 decembrie)

Cel mai recent spectacol al lui Damien Chazelle îi are ca protagoniști pe Brad Pitt și Margot Robbie în rolurile unor legende de la Hollywood care încearcă să navigheze în industria care trece de la filmele mute la cele vorbite.

 

Proiectul Adam 


Mark Ruffalo se reîntâlnește cu Jennifer Garner, partenera sa din 13 Going on 30, în acest thriller SF misterios de la regizorul Shawn Levy și Netflix, în care mai joacă Ryan Reynolds și Zoe Saldaña.


Filmele Netflix ale lui Adam Sandler 


The Sandman se întoarce la Netflix cu două filme noi: Hustle, o comedie despre un scouter de baschet cu ghinion (Sandler) care încearcă să transforme un talent de peste mări și țări, care apare o dată în viață, într-o vedetă NBA. Și Spaceman, un film SF inspirat de romanul din 2017 al lui Jaroslav Kalfař, Spaceman in Bohemia, în care actorul de la Uncut Gems joacă rolul unui astronaut aflat într-o misiune disperată de a scăpa de trecutul său.


Apollo 10 ½: O copilărie din epoca spațială 


Lungmetrajul de animație al lui Richard Linklater, care va fi disponibil pe Netflix, acoperă aselenizarea din 1969 din două perspective: astronauții care au făcut istorie și un copil entuziasmat care i-a privit făcând acest lucru.

Beauty 


Această dramă queer scrisă de Lena Waithe pentru Netflix analizează o tânără de culoare talentată (interpretată de Gracie Marie Bradley), care, după ce obține un contract de înregistrare important, trebuie să lupte pentru a-și păstra vocea.

 

The Bubble 

Judd Apatow se îndreaptă spre Netflix cu o comedie despre un grup de actori care sunt blocați în carantină împreună în timp ce termină de filmat un film în plină pandemie. Din distribuție fac parte Karen Gillan, Leslie Mann, David Duchovny, Fred Armisen, Keegan-Michael Key, Pedro Pascal și Maria Bakalova de la Borat Subsequent Moviefilm.

 

Day Shift 

Jamie Foxx este un curățător de piscine ziua și vânător de vampiri noaptea în acest film SF de la Netflix.

 

Disappointment Blvd.

Ari Aster face echipă cu Joaquin Phoenix pentru continuarea comediei horror a mult apreciatului său film din 2019, Midsommar.


Escape From Spiderhead (TBD)


Chris Hemsworth își încearcă norocul în domeniul SF în adaptarea de către Netflix a articolului cu același nume din 2010 din New Yorker al lui George Saunders.

The Gray Man (TBD)


Primul film al lui Ryan Gosling în ultimii trei ani îl prezintă pe acesta în rolul unui fost agent CIA care fuge de un fost agent CIA (Chris Evans) hotărât să îl doboare în thrillerul Netflix regizat de Avengers: Endgame, regizorii Anthony și Joe Russo.

 


Killers of the Flower Moon 


Martin Scorsese și starurile sale de bază, Leonardo DiCaprio și Robert De Niro, se reunesc pentru o adaptare a cărții de non-ficțiune a lui David Grann despre misterioasele crime ale tribului Osage din anii 1920, care au dus la nașterea FBI-ului.


Kimi 

După ce o muncitoare agarofobă din domeniul tehnologiei, interpretată de Zoë Kravitz, este martora unei crime violente, ea este forțată să își înfrunte teama de a-și părăsi casa în mijlocul pandemiei COVID-19 în acest thriller regizat de Steven Soderbergh pentru HBO Max.

Knives Out 2 

Daniel Craig și accentul său Kentucky Fried se întorc pentru a rezolva o altă crimă în continuarea  misterioasei pelicule din 2019 a lui Rian Johnson, care va fi difuzată pe Netflix.
 

Luckiest Girl Alive

Adaptarea de către Netflix a thrillerului cu același nume din 2015 al lui Jessica Knoll o are ca protagonistă pe Mila Kunis în rolul lui Ani FaNelli, o femeie care s-a reinventat în urma unei serii de tragedii din adolescență, care acum se întorc să o bântuie după ce un documentarist începe să pună întrebări.

The Mother 


Thrillerul Netflix o are în distribuție pe Jennifer Lopez în rolul unei asasine mortale care a ieșit la pensie pentru a o proteja pe fiica la care a renunțat cu ani în urmă.


The Pale Blue Eye 

Regizorul Hostiles, Scott Copper, se reunește din nou cu Christian Bale pentru acest thriller gotic Netflix despre o serie de crime care au avut loc la West Point în 1830 - și care ar putea avea o legătură cu un tânăr cadet care avea să devină mai târziu Edgar Allan Poe.

 

Persuasion


Secția Jane Austen ar trebui să se entuziasmeze pentru adaptarea Netflix a ultimului roman finalizat al autoarei, cu Dakota Johnson în rolul melancolicei Anne Elliot.


The School for Good and Evil 

Paul Feig se îndreaptă spre Netflix pentru o adaptare a romanului fantasy YA cu același nume din 2013 al lui Soman Chainani, despre o școală fermecată care își antrenează elevii să devină eroi sau răufăcători.

Wendell și Wild 

Duo-ul de comedie format din Jordan Peele și Keegan-Michael Key joacă rolul a doi frați demoni care încearcă să-și croiască o cale de ieșire din iad în filmul Netflix  al regizorului Coraline, Henry Selick.

 

White Noise 

Continuarea lui Noah Baumbach la Marriage Story îl face pe acesta să se reunească din nou cu Netflix și cu starul acelui film, Adam Driver (precum și cu partenera sa din viața reală, Greta Gerwig), pentru o adaptare a romanului omonim din 1985 al lui Don DeLillo.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel