Cele 4 semne că mariajul tău se îndreaptă spre divorț. Cum să îndrepți lucrurile în relația ta de cuplu

Data publicării:
Horoscop, sursa pixabay
Descriere foto: Horoscop, sursa pixabay

Este greu să recunoști fiecare semnal de alarmă într-o relație, dar aceste patru cele mai mari semne că totul se îndreaptă spre divorț merită să le ții sub observație.  

Certurile sunt o parte normală a oricărei relații. De fapt, cuplurile căsătorite care pretind că nu se ceartă fie se mint pe ele însele, fie nu participă pe deplin la căsnicie.

Dacă aveți o căsnicie fără neînțelegeri, aveți doi parteneri care nu sunt investiți pe deplin în căsnicie.

Doar pentru că certurile sunt o parte normală a căsătoriei nu înseamnă că interacțiunile negative ar trebui să le depășească pe cele pozitive.


Prea multe certuri ar putea fi un semn de ape tulburi. Dr. John Gottman, un profesor de psihologie, a reușit să identifice cele mai mari patru semne de divorț în rândul cuplurilor căsătorite, pe care le-a numit "Cei patru călăreți ai Apocalipsei".

Dacă simțiți că vă certați mult prea mult, poate doriți să vedeți dacă puteți identifica aceste patru semne de divorț. Identificarea elementelor unei potențiale destrămări în căsnicia dumneavoastră vă poate ajuta să o salvați de la dezastru.


Cele mai mari 4 semne de divorț și ce să faci în privința lor.


1. Critica


Critica poate fi adesea nesănătoasă pentru orice relație. Asta nu înseamnă că toate criticile sunt rele. De exemplu, critica constructivă poate avea un impact pozitiv.

Cu toate acestea, dacă folosești critica ca mijloc de a distruge caracterul partenerului tău, aceasta ar putea avea un efect devastator.

Cu siguranță, puteți atrage atenția dacă partenerul dvs. se comportă într-un anumit mod care are un impact asupra sentimentelor dvs., asupra finanțelor sau asupra altor aspecte legate de căsnicia dvs. Bineînțeles, există un mod corect și un mod greșit de a evidenția aceste comportamente.

De exemplu, dacă partenerul tău întârzie să vină acasă de la serviciu și nu te-a sunat așa cum i-ai cerut de multe ori înainte, exprimă-ți îngrijorarea în mod corespunzător.

O critică constructivă ar putea suna astfel: "Mă bucur că ești acasă și în siguranță, dar eram foarte îngrijorată. Mă face să mă îngrijorez și mai mult când nu mă suni să mă anunți că vei întârzia să vii acasă".

Prin declarația de mai sus, v-ați exprimat clar sentimentele și modul în care v-a făcut să vă simțiți comportamentul soțului dumneavoastră. Aceasta este o formă constructivă de critică.

2. Disprețul


Gottman consideră că disprețul este sărutul morții pentru cuplurile căsătorite. Dacă simți dispreț față de soțul tău, este un indiciu că mariajul are probleme serioase.

Atunci când apar sentimente de dispreț sau dezgust, acestea pot eclipsa orice lucru pozitiv, cum ar fi potențialul sentimentelor de dragoste.

Disprețul este adesea exprimat prin cinism, batjocorirea, ridiculizarea și deprecierea celeilalte persoane. Dacă observați aceste comportamente în căsnicia dumneavoastră, trebuie să faceți un pas înapoi și să vă gândiți de unde vin aceste sentimente. 

3. Defensiva


Dacă primești critici și dispreț din partea soțului/soției tale, este posibil să te facă să te simți în defensivă. Defensivitatea este o reacție umană obișnuită. Este mai ușor să aperi acțiunile decât să îți asumi responsabilitatea pentru ele.

Din păcate, atunci când deveniți prea defensiv, problema dintre dumneavoastră și soțul dumneavoastră nu face decât să se intensifice.

De asemenea, atunci când deveniți defensiv, vă puneți în gardă. Când vă ridicați garda, creați un zid care poate provoca și mai multă dezbinare între dumneavoastră și soțul/soția dumneavoastră.

În loc să vă oferiți spațiu pentru ca dumneavoastră și partenerul dumneavoastră să rezolvați problemele, defensiva creează o distanță și mai mare.

4. Ignoranța


Ignoranța este al patrulea și ultimul semn de divorț. Se întâmplă atunci când tu sau partenerul tău vă retrageți din relație.

Una dintre formele de ignoranță este scoaterea telefonului, plecarea sau pur și simplu evitarea partenerului tău atunci când apare o ceartă. Asta arată că nu vă mai pasă suficient de mult de relație pentru a participa la ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel