Cele 3 cancere care dau metastaze cerebrale. Testul care îți arată dacă ai metastaze. Vlad Ciurea: Sunt foarte periculoase. Pleacă de la o tumoare nedepistată și ajung direct în creier

Data publicării:
Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU
Descriere foto: Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

De ce metastazele cerebrale au o evoluție fulminantă în cazul pacienților și duc la moarte rapidă. Cele 3 cancere care dau metastaze la creier, chiar dacă nu sunt depistate.

Cele trei cancere care dau metastaze cerebrale sunt printre cele mai frecvente. Metastazele cerebrale reprezintă extinderea cancerului către creier din alte părți ale corpului. Cancerul se poate răspândi către creier prin intermediul sistemului limfatic sau prin circulația sanguină. Celulele canceroase care ajung în creier pot forma noi tumori în zona respectivă.

Ce sunt metastazele cerebrale

Acad. prof. Vlad Alexandru Ciurea, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce sunt metastazele cerebrale. Rona Hartner a murit din cauza metastazelor cerebrale pe care le-a dezvoltat din cauza cancerului pulmonar. De altfel, metastazele cerebrale sunt mai frecvente decât tumorele primare ale creierului.

”Metastazele, în general, reprezintă determinări secundare la distanță față de tumoarea inițială. Poate să fie o tumoare pulmonară și aceasta trimite un număr de celule canceroase care se cantonează în diferite zone ale organismului. Trimiterea este sanguină, se oprește pe un vas și acolo se dezvoltă o nouă tumoare plecată de la prima. Aceasta se numește determinare secundară. 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel