Cel mai important sfat pentru viitorii actori. Liviu Lucaci, rector UNATC: „Nu știu ce-i aștepată. Facultatea e mult mai surprinzătoare” / EXCLUSIV

Liviu Lucaci, la Întâlnire cu Arta
EXCLUSIV
Descriere foto: Liviu Lucaci, la Întâlnire cu Arta

Rectorul UNATC, Liviu Lucaci, îți oferă toate informațiile pe care trebuie să le știi, dacă și tu te gândești să urmezi studiile UNATC.

Rectorul UNATC, Liviu Lucaci, a fost invitat în cadrul emisiunii Întâlnire cu arta, de la Spectacola și DC News, unde a oferit o serie de informații importante și neștiute de tinerii care aspiră să devină actori, scenografi și nu numai, întrucât departamentele universității sunt foarte numeroase. Așadar, în primul rând, cine aspiră la această meserie trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare, ne spune acesta, întrucât o producție se construiește extrem de greu.

„Anul acesta, Universitatea a încheiat cu 88 de producții și în jur de 30 spectacole de teatru. E foarte multă producție. Cei care termină la UNATC pot după să facă o grămadă de lucruri. Generațiile de tineri sunt diferite, dar în același timp, nu. Provocările rămân aceleași. Ca să poți să ai o echipă, să lucrezi cu un scenograf, cu actori, cu echipa tehnică, e complicat, te provoacă în toate felurile. Trebuie să ai abilități de comunicator, de lider, trebuie să ai viziune, să-ți exersezi imaginația, dar și răbdarea. Din 100% cât de filmează, cam 95% este așteptare la filmare, iar din cât se filmează, foarte puțin ajunge pe ecran. E ceva care se construiește cu foarte multă trudă și lucru în echipă.”, a declarat Liviu Lucaci, rectorul UNATC, în cadrul emisiunii Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News.

Ce sfat le dă viitorilor actori

Facultatea UNATC este mult mai complexă decât decât oamenii își pot imagina, ne mai spune rectorul. Cine își dorește să-i calce pragul, trebuie să se aștepte la foarte multe surprize, situații inevitabile pe care tinerii trebuie să fie deschiși să le accepte. De asemenea, o carieră în acest domeniu necesită și foarte multă sinceritate cu sine, ne mai spune el.

„Principalul sfat pentru cei care vor să devină actori este să ne calce pragul, pentru că nu știu ce-i așteaptă. Tot ce se așteaptă ei, nu vor regăsi, facultatea e mult mai surprinzătoare. Și trebuie să fie sinceri la admitere. Pregătirea înseamnă să se deschidă și să spună pe bune ce-și doresc.”, a continuat acesta.

UNATC se mândrește cu o nouă sală de cinema

Tehnologia nu stă nici ea în loc, astfel încât UNATC se mândrește și cu o sală de cinema proaspăt deschisă. Sunt așteptați să-i calce pragul atât studenții, cât și oricine altcineva își dorește să se bucure de o producție cinematografică.

„Am deschis o sală nouă de cinema, care e dotată de top, cu proiector 4K, pentru că peliculele importante presupun și un anumit standard al imaginii, al sunetului. Am investit mulți bani în asta, arată minunat și atrage foarte mult. Este ca un loc magic unde te conectezi cu o altă lume. Deja l-am utilizat la Gala Absolvenților. Poate să ne treacă oricine pragul, noi îi așteptăm pe toți. Nu este doar pentru studenți.”, ne-a mai spus el.
 

Urmărește întreaga emisiune mai jos:Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 12 aug 2023, 18:41 | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience