Cel mai gustos desert pentru Ajunul Crăciunului: Scutecele Domnului

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Scutecele Domnului”, „Julfă”, „Turte de Crăciun” sau „Pelincile Domnului” sunt doar câteva dintre denumirile sub care ai să regăsești acest desert tradițional pregătit de gospodine în Ajunul  Crăciunului.

Ingrediente

Pentru foi:

500 gr faina

un praf de sare

o cana cu apa calda

Pentru umplut:

300 gr miez de nuca

zahar dupa gust

coaja rasa de lamaie si portocala

Esente pentru insiropat.

 

Mod de preparare: Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale, din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit. Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente (rom) dupa gust.
Se asaza (pe un platou), foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat, amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala. Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor. Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 24 dec, 10:04 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play