Ceaiuri din plante pentru slăbit. Cum vă ajută să scăpați de kilogramele în plus

Data actualizării: | Data publicării:
Pierdere în greutate, foto Unsplash/ autor: i yunmai
Descriere foto: Pierdere în greutate, foto Unsplash/ autor: i yunmai

Ceaiul de plante este o băutură cu conținut scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că este benefic atunci când încercați să pierdeți în greutate. 

Ceaiurile din plante, care pot fi preparate folosind o varietate de ierburi diferite, precum scorțișoară, rădăcină de ghimbir, mușețel și frunze de zmeură roșie, conțin doar 2 calorii pe cană. 


Un studiu publicat în 2010 în „Journal for Nurse Practitioners” spune că ceaiurile din plante sprijină pierderea în greutate prin reducerea la minimum a alegerilor dietetice slabe și scăderea consumului de băuturi bogate în calorii și zaharate. 


Pierderea în greutate sigură și eficientă necesită să consumați cu 500 până la 1.000 de calorii mai puține decât ardeți zilnic pentru a pierde 1 până la 2 kilograme pe săptămână. Înlocuirea băuturilor zaharoase  cu ceaiuri din plante vă poate ajuta să vă satisfaceți nevoile calorice.


Ceaiurile neerbale sunt, de asemenea, eficiente pentru scăderea în greutate, deoarece și ele sunt băuturi cu conținut scăzut de calorii. Ceaiul verde, de exemplu, vă ajută să vă suprimați pofta de mâncare și să îmbunătățiți metabolismul, potrivit studiului. 


Multe ceaiuri din plante conțin și cofeină, în timp ce majoritatea ceaiurilor din plante nu. În timp ce cofeina vă poate crește nivelul de energie și vă poate ajuta să ardeți calorii suplimentare pe parcursul zilei, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate, nu este cea mai bună alegere pe timp de noapte, deoarece poate provoca insomnii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel