Ceaiul trebuie băut CALD, nu fierbinte! Tipul de cancer pe care îl poți face

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Un studiu arată că este o legătură între consumul de ceai foarte fierbinte și un risc mai mare de apariție a unui tip de cancer care este greu de depistat.

Un studiu publicat în International Journal of Cancer care a analizat 50.045 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 75 de ani, pe o perioadă medie de 10 ani, arată riscul uriaș.

Risc aproape de două ori mai mare

În timpul monitorizării, au fost identificate 317 de cazuri noi de cancer esofagian. În comparație cu consumul a mai puțin de 700 ml de ceai pe zi la mai puțin de 60°C, consumul a 700 ml pe zi sau mai mult la o temperatură mai ridicată (60°C sau mai mare) a fost asociată cu un risc de cancer esofagian cu 90% mai mare.

„Multora le place să bea ceai, cafea sau alte băuturi calde. Cu toate acestea, conform analizei noastre, consumul de ceai foarte fierbinte poate crește riscul de apariție a cancerului esofagian și, prin urmare, este recomandabil să așteptați până când băuturile fierbinți se răcesc înainte de a le bea”, a spus dr. Farhad Islami, autor principal al studiului, de la Societatea Americană pentru Cancer.

Georgina Hill, purtător de cuvânt al Cancer Research UK, a declarat, pentru , că „acest studiu adaugă dovezilor că băuturile mai calde decât 60 de grade Celsius pot crește riscul de cancer esofagian, dar majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu beau ceaiul la o temperatură așa de ridicată".

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel