Ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. Lidia Fecioru: "Rezultatele se văd după două luni"

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă.

Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3, un nou leac. Bioenergoterapeutul a vorbit despre ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. 

"Am tot auzit multă lume că suferă de vezică hiperactivă, că nu poate ţine urina şi noaptea ies afară de foarte multe ori. E vorba şi de bărbaţi, şi de femei.

Pentru asta, există o reţetă foarte simplă: un ceai din crenguţe de vişin. Ne dăm seama că vişinul ne ajută la foarte multe: şi codiţele de vişin, şi sâmburii de vişin, şi crenguţele de vişin.

Pentru prepararea reţetei, se rup crenguţele de vişin mai tinerele, se spală cu apă caldă, chiar fierbinte, apoi se rup să aibă cam 10 centimetri şi se pun într-un ceainic. Turnăm un strat de apă de patru ori mai gros decât cel de crenguţe.

Lidia Fecioru: Ceaiul din codiţe de vişin se fierbe 15 minute

Se fierb 15 minute şi se poate bea oricând, oricum, de oricine, nu are nicio contraindicaţie.

Acest ceai roşu e bun pentru organism, deoarece conţine foarte multă vitamina C, ajută foarte mult la formarea hemoglobinei.

Crenguţele de vişin se pot fierbe şi de două ori, pentru a prepara ceai. Se poate bea şi cald, şi rece. Tratamentul se poate face şi şase luni, şi un de zile, dar după două luni de zile, încep să se vadă rezultatele acestui ceai", a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Sucul care ajută la curăţarea ficatului şi a rinichilor

Bioenergoterapeutul a oferit un tratament pe bază de dovleac, vedeta sezonului, care poate avea efecte surprinzătoare asupra sănătății. Sucul de dovleac este perfect pentru oamenii care au afecțiuni la nivelul ficatului, rinichilor dar și pentru cei care suferă de insomnii, susține Lidia Fecioru.

„Leacul de astăzi este foarte simplu. Pentru că tot este vremea dovleacului, voi da un leac pregătit cu ajutorul acestuia. Sucul de dovleac este foarte bun în momentul în care avem probleme cu ficatul sau cu rinichii. Se bea câte 100 ml de suc de dovleac înainte de masă.

Totodată, atunci când avem probleme cu vezica urinară sau avem pietre la rinichi, se bea de trei ori pe zi 100 ml de suc de dovleac. Cam cu jumătate de oră înainte de masă. Dacă suferim de insomnie, bem cam o jumătate de pahar de suc de dovleac. Putem să punem şi puţină miere. Îl bem cu 60 de minute înainte de culcare.

Sucul de dovleac mai poate fi administrat şi atunci când avem temperatură sau frisoane. Ba chiar este bun şi împotriva constipaţiei", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei, din emisiunea Adevăruri ascunse.

Dovleacul scade tensiunea

În altă ediției a emisiunii de pe Antena 3, Lidia Fecioru a vorbit despre metodele în care putem găti dovleacul. Acest aliment trebuie consumat și de persoanele ce se confruntă cu o tensiune mare. 

„Este perioadă de toamnă, vine şi Halloween-ul, sărbătoarea dovlecilor, iar dovleacul este foarte bun pentru a ne trata. Se ştie că dovleacul conţine foarte multă vitamina C, în miez, dar şi în frunze.

Conţine vitamina B12, vitamina B3 şi vitamina PP. Vitamina E, betacarotenul despre care noi credem că este în morcov într-o cantitate mai mare este, de fapt, o cantitate mai mare în dovleac. În această perioadă, e bine să mâncăm cât se poate de mult dovleac. Se poate face copt, în plăcintă, în salată, de ce nu? Punem dovleac cu un pic de ţelină şi cu un măr şi maioneză, o splendoare de salată.

Dar trebuie să ţinem cont că putem consuma inclusiv uleiul de seminţe de dovleac care e foarte bun şi împotriva tensiunii arteriale, scade tensiunea.”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Dovleacul este foarte bun și în cosmetică

Mai mult, Lidia Fecioru a dezvăluit o modalitate inedită prin care putem folosi dovleacul drept tratament cosmetic. Se poate realiza o mască cu efecte uimitoare, în doar câteva minute.

„E bun şi în cosmetică. Amestecăm puţin dovleac cu miere, în mixer, şi facem o mască pentru faţă. Ni se va dezumfla faţa, e foarte bun.

Cei care au probleme cu rinichii ar fi bine să nu îl consume uleiul de dovleac. Cei care au ulcer stomacal, ulcer duodenal şi cei care au probleme cu pancreasul sau pietre la rinichi nu au voie să consume în exces.”, a mai dezvăluit Lidia Fecioru.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel