Ceaiul care poate deveni „otravă” pentru corp. Perioada când ar trebui să-l beți pentru a nu ajunge la un dezechilibru în organism

Ceai, foto Unsplash/ autor: Na visky
Descriere foto: Ceai, foto Unsplash/ autor: Na visky

Ceaiul poate deveni „otravă” pentru corp.

Ceaiul verde are o mulțime de beneficii asupra organismului, dar atenție! Dacă depășiți trei căni pe zi, ceaiul verde devine „otravă” pentru corp. Pe termen lung sau în doze mari, ceaiul verde poate avea o serie de efecte secundare, mare parte dintre ele fiind provocate de nivelul mare de cafeină pe care-l conține plantă.

Printre reacțiile cel mai des întâlnite sunt:

dureri de cap, stări de nervozitate, insomnie, stări de vomă, diaree, palpitații cardiace, amețeală, stări de confuzie.

De asemenea, ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din sânge. De vină este unul dintre compușii ceaiului, taninul, care poate să absoarbă fierul, unul dintre elementele minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Pentru a nu ajunge la un dezechilibru în organism, este de preferat să consumați ceai verde între mese.

Persoanele care suferă de tulburări de somn, cele cu probleme cardiace grave și bolnavii aflați sub tratament psihotrop trebuie să ceară acordul medicului înainte să consume ceai verde. Și cei cu tulburări ale somnului trebuie să îl consume cu moderație, în timp ce femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni renale sau ulcer ar trebui să îl evite.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 13 dec 2021, 13:57 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience