Cea mai zgârcită zodie. După ea s-a inventat expresia „arici în portofel”

Data publicării:
foto Karolina Grabowska / Pexels
Descriere foto: foto Karolina Grabowska / Pexels

Expresia „are un arici în portofel” se potrivește de minune acestor șase zodii, însă una singură căștigă titlul de „cea mai zgârcită zodie”.

Unii oameni nu-și vor scoate niciodată portofelul la sfârșitul mesei. Dacă cineva le complimentează ținuta, nu vor dezvălui de unde au cumpărat-o. Iar când se apropie ziua ta de naștere, se vor face că plouă la capitolul cadouri. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce acești zgârciți refuză să dăruiască, răspunsul este că s-ar putea să fie scris în stele. Citește mai departe pentru a descoperi care sunt cele mai zgârcite semne zodiacale.

Astrologul Alice Alta a dezvăluit, într-un interviu pentru Bestoflife, care sunt cele mai puțin generoase zodii. 


6. Gemeni

Gemenilor le place să spună povești și să dea sfaturi, dar acest lucru vine adesea dintr-un ego uriaș. Ei prosperă în a-i distra pe ceilalți, dar nu sunt genul care să cumpere un cadou luxos de ziua de naștere sau să trateze pe cineva cu o masă scumpă. "În cel mai rău caz, Gemenii pot deveni prea egoiști și egocentrici", avertizează astrologul Alice Alta. "Pur și simplu s-ar putea să nu vadă rostul de a-și arăta generozitatea dacă nu primesc nimic în schimb". Dar dacă un Gemeni prețuiește prieteniile și pe cei din jurul său, poate învăța să fie mai puțin egoist. 

 

5. Vărsător

Vărsătorii pot fi adesea destul de zgârciți, deoarece nu apreciază valoarea ofertei de cadouri. "Ei nu se concentrează deloc pe bani și pe lucrurile materiale", spune Alta. Nu vor reuși să își amintească de aniversarea voastră și cel mai probabil nu vă vor răsfăța niciodată cu diamante. Dar această zodie iubește să dea înapoi și va face adesea donații pentru cauze speciale la care țin. Deși, uneori, acest lucru se datorează de fapt faptului că Vărsătorii sunt ușor de înșelat. Alta avertizează că "pot investi în proiecte ciudate și îndoielnice", ceea ce duce la faptul că banii "le scapă printre degete".

 


4. Capricornul

Capricornii au ca scop să ajungă în vârf, iar asta poate însemna să își refuze activități de prisos, cum ar fi cina sau băuturile cu prietenii. Dacă ies în oraș, este puțin probabil ca acest semn de pământ să fie cel care se răsfață cu cocktailuri la happy hour. Preferă să economisească cât mai mult posibil pentru a cumpăra tot ce e mai bun, astfel încât oamenii să îi ia în serios. "Dacă sfera lor emoțională nu este bine dezvoltată, ar putea fi lacomi chiar și cu cei mai apropiați și mai dragi", spune Alta.

 

3. Berbec

Acest semn de foc vrea ca totul să fie în felul său. Le plac banii acolo unde îi pot vedea și nu sunt cunoscuți pentru a fi indulgenți cu ceilalți. Așadar, ei vor alege restaurantul în care luați masa, dar probabil că nu vor scoate banii la notă. Alta explică faptul că Berbecul se concentrează pe "noblețe" și pe "demonstrarea puterii lor". Cu toate acestea, ei pot fi ușor caritabili dacă iau pe cineva sub aripa lor ca o modalitate de a-i arăta cine este la conducere.

 

2. Taur

Taurii sunt cu totul despre bunurile materiale, atâta timp cât obiectul pe care îl cumpără nu este ceva frivol. Alta spune că această zodie încăpățânată "refuză adesea să cheltuiască bani dacă ei cred că o achiziție este irațională". În același timp, acest semn de pământ nu este chiar zgârcit. "Adoră frumusețea vieții, lucrurile de lux și hainele scumpe", spune Alta, așa că se vor răsfăța personal cu lucrurile mai fine din viață din când în când.

1. Scorpion

Scorpionii sunt sensibili în ceea ce privește finanțele lor, așa că evită să aduci în discuție acest subiect. Această zodie secretoasă nu vrea ca oamenii să știe cât câștigă sau cât au, așa că este puțin probabil să cheltuie bani în mod deschis. Scorpionii sunt extremiști, fie cheltuiesc prea mult dacă vor să impresioneze, fie se comportă total zgârcit cu străinii. "Scorpionii trebuie să își dezvolte abilitățile de a obține echilibrul necesar și să evite să se concentreze prea mult asupra banilor", spune Alta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel