Cea mai sănătoasă salată din lume. Costă doar 1 leu pe porție și se prepară simplu. Dr. Mihail: „Conține vitamina C, potasiu, fier”

Data publicării:
Dr. Mihail/ captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail/ captură video TikTok

Dr. Mihail a dezvăluit un tip de salată pe care trebuie neapărat să înveți și tu să-l faci.

Există o salată pe care ar trebui să o consumăm la fiecare masă, în fiecare zi, spune Dr. Mihail Pautov, care dezvăluie faptul că proprietățile sale sunt unele extrem de benefice pentru organism. Partea cea mai bună dintre toate este însă faptul că se prepară simplu în casă, dar este și extrem de ieftină, fiind la îndemâna oricărui român.

„Vreau să-ți arăt rețeta pentru cea mai tare rețetă din lume. Există trei motive pentru care e efectiv cea mai tare: se face foarte ușor, după ce ai făcut-o o poți mânca o săptămână din ea și pe zi ce trece devine mai bună și este cea mai ieftină salată din lume. Te costă un leu, o porție.”, a dezvăluit Dr. Mihail Pautov, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Trucurile lui chef Joseph Hadad pentru niște cartofi perfect rumeniți la cuptor: „Vor prinde o crustă aurie delicioasă”

Despre ce salată e vorba

Astfel, specialistul spune că este vorba despre salata de varză murată, însă nu vorbim despre cea clasică, ci despre cea care este ușor acrișoară. Aceasta se depozitează simplu în frigider într-un borcan, iar medicul spune că nu are nici acel miros neplăcut, pe care îl are varza tradițională. Astfel, mai jos vei găsi întreaga listă de ingrediente, în cazul în care te-am convins și vrei să o pregătești și tu acasă. 

„Acesta este tatăl meu, este medic și practic aveți două opinii. Salata aceasta se cheamă salată de varză ușor murată, pentru că nu avem de-a face cu varza aceea foarte murată, care miroase urât când o ții în casă. Ci este ușor murată prin propria saramură, pe care o s-o facem.

Avem nevoie de 2 kg de varză, 2 morcovi mari, iar pentru saramura în care punem salata avem nevoie de 1 litru de apă, 2 linguri de sare, 100 g de zahăr, 100 ml de floarea soarelui, 10-15 boabe de piper negru, 3 foi de dafin și 150 de ml de oțet original.”, mai spune el.

Citește și: Secretul pentru niște găluște pufoase de post, fără ouă. Supa pe care trebuie să o gătești în Postul Paștelui

Cum se prepară salată de varză cu morcov

Întregul procedeu de preparare este unul extrem de simplu, după cum explică chiar Dr. Mihail Pautov. Tot ce trebuie să faci este să dai legumele pe răzătoare, după care să pregătești saramura pe care o vei pune în borcan. Cu fiecare zi ce trece, aceasta va fi și mai gustoasă, spune medicul.

„Dăm pe răzătoare varza și morcovii, astfel încât să fie tocate mărunt și le amestecăm. Punem oala pe foc, la fiert și adăugăm ingredientele de mai sus. Când dă în clocot, oprim focul și punem oțetul. Punem acest amestec de saltă în borcan și turnăm saramura peste salată. După ce s-a răcit, punem borcanul în frigider și putem să-l servim o săptămână, depinde ce cantitatea ne-am făcut, ea devine mai bună pe zi ce trece. Este probabil cea mai sănătoasă salată, pentru că conține o tonă de vitamina C. În plus, conține potasiu și o cantitate considerabilă de fier. Este și cel mai bun probiotic pe care-l poți mânca.”, a continuat specialistul.

VEZI și: Horoscop pentru luna APRILIE 2024. Valeriu Panoiu: „Ei au oportunități fantastice”

@doctor.mihail

Salata de varza usor murata. Din ce in ce mai mult oameni ma opresc pe strada si imi multumesc pentru aceasta reteta; iar eu ma bucur pentru alegerile lor super sanatoase.

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel