Cea mai puternică rugăciune pentru Săptămâna Albă, care alungă necazurile. Ce este strict interzis să faci zilele acestea

Data publicării:

Iată ce trebuie să știi despre această perioadă sfântă.

De pe 11 martie 2024 creștinii au intrat oficial în Săptămâna Albă, perioadă menită să pregătească atât sufletul, cât și trupul pentru Postul Paștelui sau Postul Mare, care începe pe 18 martie și care se întinde pe o durată de 40 de zile. Astfel, alimentele de dulce pe care le mai putem integra în meniu, zilele acestea, potrivit bisericii, sunt laptele, ouăle, brânza, untul, fără carne. 

Mai există, însă, și alte lucruri pe care trebuie să le știi cu privire la Săptămâna Albă. Spre exemplu, miercuri, 13 martie, dar și vineri, 15 martie, este dezlegare la pește. 

De asemenea, preoții susțin că aceasta este și ultima săptămână în care creștinii mai pot participa la petreceri, întrucât apoi, timp de 40 de zile, aceștia trebuie să postească pe toate planurile.

Citește și: Rețetă de negresă delicioasă, perfectă pentru Săptămâna Albă. Este sănătoasă și se prepară imediat

Ce NU trebuie să faci în Săptămâna Albă

Tot legat de această perioadă mai există și o altă serie de tradiții și obiceiuri pe care se spune că trebuie să le respecți. Ele sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, iar una dintre ele spune că femeile nu ar trebui să-și spele părul în miercurea din această săptămână, întrucât, în caz contrar, le va albi părul mult mai repede decât în mod normal.

Tot în această săptămână tradiția spune că femeile nu ar trebui să toarcă, întrucât acest lucru poate aduce necazuri destul de mari în gospodărie, dar, mai presus de toate, asupra bărbaților, care pot suferi diferite accidentări.

Mai mult, Săptămâna Albă simbolizează curățarea spirituală, înainte de Postul Paștelui, tocmai de aceea se renunță la consumarea cărnurilor și doar alimentele albe de dulce sunt permise. Această culoare simbolizează „haina luminoasă a Postului Mare.”

VEZI și: Obiceiurile alimentare care distrug ficatul. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Poate apărea inflamația în intestin și de aici peste tot”

Cea mai puternică rugăciune pentru Săptămâna Albă

Există, de asemenea, și o rugăciune despre care se spune că trebuie neapărat rostită în această perioadă, înainte de începerea postului propriu-zis. Se spune că aceasta are puterea de a te apăra de necazuri și de a-ți aduce sănătate.

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-mi-l mie, sluga Ta.

Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin! Cel ce a înviat din morți, Hristos Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Preacuvioșilor și de Dumnezeu purtătorilor părinților noștri și ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor.

Bine ești cuvântat, Stăpâne Atotțiitorule! Care ai luminat ziua cu lumina de soare și noaptea ai strălucit-o cu raze de foc. Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei și a ne apropia de începuturile nopții.

Ascultă rugăciunea noastră și a tot poporului Tău. Și ne iartă tuturor păcatele noastre cele de voie și cele fără de voie. Primește rugăciunile noastre cele de seară și trimite mulțimea milei Tale și a indurărilor Tale peste moștenirea Ta.

Ocrotește-ne cu sfinții Tăi îngeri. Înarmează-ne cu armele dreptății Tale. Îngrădește-ne cu adevărul Tău. Păzește-ne cu puterea ta. Mântuiește-ne de toată primejdia, de tot vicleșugul celui potrivnic.

Și ne dăruiește în această seară cu noaptea ce vine și toate zilele vieții noastre desăvârșit, cu pace, fără de păcate, fără sminteală și fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, care Ți-au plăcut din veac. Amin”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel