Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Face minuni în această zi de mare sărbătoare

Data publicării:
Descriere foto: Sf. Gheorghe, sursa foto creștinortodox.ro
Descriere foto: Descriere foto: Sf. Gheorghe, sursa foto creștinortodox.ro

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai mari și mai populari sfinți sărbătoriți de români. Sfântul Gheorghe este sărbătorit de credincioşi în fiecare an, pe 23 aprilie. Rugăciunile care îi sunt închinate au o putere foarte mare dacă sunt înălțate în această zi.

Rugăciunea către Sfântul Gheorghe este grabnic ajutătoare și ajută oamenii să treacă peste toate greutățile vieții. Credincioșii de pretutindeni le folosesc pentru a cere iertare pentru păcatele lor, pentru miluire sau pentru a scăpa de toate slăbiciunile fie trupești, fie sufletești.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

„Ca un izbăvitor al celor robiți și celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului.

De aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin”. 

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe

Alungarea strigoilor

O metodă eficientă de contracararea a strigoilor o reprezintă plantele cu calităţi magice, dintre care cea mai redutabilă este usturoiul. Punctele esenţiale care fac legătura cu exteriorul şi pe unde ar putea intra strigoii - pragul uşii, cercevelele ferestrelor, hornul sunt unse cu usturoi, făcându-se semnul crucii. De asemenea, se impune consumul usturoiului de către oameni, care se şi ung cu el pe corp, pe frunte, în piept, în spate şi pe la încheieturi, pentru a protejaţi de orice acţiuni nefaste.
Ca să apere oile de vrăji şi de luatul manei, ciobanii se scoală în ziua de Sf. Gheorghe în zori de ziuă şi buciumă, crezându-se că până unde ajunge buciumul, până acolo merg vrăjile.

Stropitul

După o noapte în care forţele malefice se manifestă puternic şi în care energiile sacre pot să-i contamineze negativ pe oameni, în ziua de Sf. Gheorghe se impune scăldatul sau stropitul ritual, al oamenilor, animalelor, sau al obiectelor din gospodărie, în vederea purificării şi a asigurării unei stări bune de sănătate şi de prosperitate în anul ce vine.
Băieţii le udă pe fete ca să nu se apropie de ele strigoaicele sau pentru ca fetele să nu se transforme în strigoaice, reprezentând totodată un gest de bucurie şi mulţumire pentru apropierea primăverii.


 În dimineața zilei de 23 aprilie, capul familiei așează la stâlpii porților și ai caselor, la ferestre și uși ramuri verzi, pentru ca vitele si semănăturile să fie protejate tot anul, potrivit creștinortodox.ro. Aceste ramuri trebuie păstrate tot anul pentru a fi folosite împotriva bolilor și pentru a alunga duhurile rele. 


În această zi nimeni nu avea voie să doarmă deoarece se credea că va fi somnoros întregul an.

 Oamenii trebuiau să se scalde într-o apă curgătoare pentru a fi sănătoși tot anul și pentru a spăla toate relele, potrivit cimec.ro. 

Gunoiul adunat în ziua de Sfântul Gheorghe trebuie pus la rădăcina pomilor, ca să rodească bine. În această zi se adună de pe câmp tot felul de buruieni, care se păstrează peste an. Daca de Sfântul Gheorghe va ploua, va fi un an bun pentru grâu și pentru fân.  Dacă va fi rouă multă, e semn de an bogat.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel