Cea mai mare provocare pentru creștini NU e să țină post sau să zică rugăciuni! Culmea e că o spun și medicii, nu doar Sfinții Părinți!

Data actualizării: | Data publicării:
Miron Bogdan
Descriere foto: Miron Bogdan

Să ții post 40 de zile poate fi o provocare foarte grea. Să mergi, duminică de duminică, la biserică, poate fi cel puțin la fel de greu.

Să mergi lunar la spovedanie și să nu mai repeți păcatele este iar o mare provocare. Dar nici aceasta nu este provocarea supremă pentru un creștin!

Provocarea supremă este să-ți iubești dușmanii. Și ce credeți?! Nu o spun doar Sfinții Părinți, ci și chiar medicii!

Știți care este cea mai grea provocare pentru orice om? A spus-o Miron Bogdan, profesor universitar, medic primar pneumologie și doctor în Științe Medicale, invitat la Academia de Sănătate de pe DC News și DC Medical.

Cel mai greu lucru, dar totodată cel mai înălțător este să-ți iubești dușmanii. Câtă putere și eliberare se află într-un om care poate face acest lucru este greu de descris în cuvinte. Despre acest subiect ne-a vorbit Miron Bogdan, profesor universitar, medic primar pneumologie și doctor în Științe Medicale, de la SANADOR.

„Unul dintre lucrurile pe care le spunea Sfântul Cuvios Sofronie de la Essex era că există un semn că rugăciunea ta este mai adâncă și mai înaltă atunci când te apropii de una din poruncile Mântuitorului care spune așa: Iubește-ți semenii, dar iubește-i și pe vrăjmași.

În toate mărturiile marilor Sfinți aflăm că această poruncă este una dintre cele mai dificile. Să-ți iubești dușmanii! Dacă reușești așa ceva, ororile războiului se estompează, ororile fricii care decurg din prea puțină credință se subțiază și rămâi cu mesajul luminii, nu doar a luminii soarelui, ci și a luminii Dumnezeiești, a iubirii divine”, a spus Miron Bogdan, profesor universitar, medic primar pneumologie și doctor în Științe Medicale, de la SANADOR, la DC News și DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate realizată de profesorul Irinel Popescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel