Cea mai mare greșeală pe care o facem la duș în timpul sezonului rece. Efecte nefaste asupra pielii și părului

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ kevin Baquerizo
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ kevin Baquerizo

Iată care este cea mai mare greșeală pe care o faci atunci la duș în timpul sezonului rece. Cum îți poate afecta pielea și părul?

Un duș bun poate fi partea remarcabilă a zilei tale. Ceea ce face un duș bun depinde în întregime de tine. Mulți dintre noi apreciem o gamă completă de săpunuri preferate, temperatura perfectă a apei și faptul că avem timp nelimitat pentru a lăsa apa să curgă.


Există multe modalități de a maximiza plăcerea de a face duș. BuzzFeed recomandă să păstrați un carnețel rezistent la apă în duș, astfel încât să vă puteți nota gândurile voastre geniale. În plus, puteți atașa suporturi pentru pahare în duș pentru a vă ține cafeaua sau vinul la îndemână. Poți face karaoke pe melodiile tale preferate cu un radio rezistent la apă. 

Oricât de distractive și relaxante ar fi momentele de baie, există din păcate modalități de a vă înrăutăți dușul - și sănătatea - fără să vă dați seama, mai ales pe timp de iarnă. Mulți dintre noi nu reușesc să vadă una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem la duș atunci când vremea de afară este înspăimântătoare.

Gândește-te la părul și pielea ta atunci când reglezi temperatura

Este posibil ca gerul și temperaturile scăzute să te fi făcut să simți un fior atât de adânc, încât doar un duș fierbinte va reuși să te calmeze. Înainte de a sta sub jetul acela foarte fierbinte, ține cont mai întâi de starea părului și a pielii tale.

"Știu că este frig, iar un duș cu aburi fierbinți pare remediul perfect; cu toate acestea, apa super fierbinte poate fi dăunătoare pentru piele", a declarat esteticianul Jennifer Gerace pentru Women's Running


"Dușurile și băile fierbinți pot inflama pielea, provocând roșeață, mâncărimi și chiar exfoliere - și pot perturba echilibrul natural de hidratare a pielii, răpindu-vă uleiurile, grăsimile și proteinele naturale care mențin pielea sănătoasă." În plus, părul tău poate fi afectat de acel duș cu apă fierbinte. 


"Apa caldă usucă pielea scalpului și favorizează apariția unor afecțiuni descuamate precum mătreața", a declarat pentru Bustle, Dr. Soman Yadav, director medical la JUVERNE. "De asemenea, favorizează o unsoarea de revenire a scalpului". 

Un duș fierbinte poate fi totuși exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă dezgheța și a vă relaxa. Pentru a evita răul nedorit și efectele de uscare asupra pielii și scalpului, luați în considerare purtarea unei bonete de duș și limitarea timpului pe care îl petreceți sub jetul fierbinte.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel