Cea mai bună rețetă TRADIȚIONALĂ: Ouă umplute cu ton și maioneză

Data publicării:
Ouă umplute, foto pixabay
Descriere foto: Ouă umplute, foto pixabay

Sărbătorile se apropie, iar această rețetă face deliciul copilăriei.

 INGREDIENTE

8 ouă medii, 1 conservă ton bucăți, în ulei de floarea soarelui, 125 g maioneză, 1 lingură muștar iute/dulce, 1 lingură pastă de hrean și sfeclă, 2 fire de ceapă verde, sare, piper, frunze pătrunjel + mac 

MOD DE PREPARARE

Punem ouăle într-o cratiță, le acoperim cu apă rece, adăugăm o linguriță de sare și le punem la fiert, pe foc mic. Pentru ouăle tări, calculăm 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Răcim ouăle sub jet de apă foarte rece, apoi le lăsăm în cratița plină cu apă rece, încă 15-20 de minute. În acest fel se vor curața foarte ușor. Scurgem ouăle, le ștergem și le curățăm coaja. Tăiem ouăle în jumătăți și, cu grijă, extragem gălbenușul.

Punem gălbenușurile în robot, adăugăm tonul bucăți, scurs bine, maioneză, muștarul, pastă de hrean și sfeclă, ceapa verde tocată foarte mărunt, sare și piper după gust. Mixăm până când obținem o pasta cremoasă. Umplem jumătățile de ou cu crema de ton și le ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și puțin mac. Servim ouăle umplute cu mare poftă! Dacă doriți, le puteți păstra în frigider, acoperite, până a două zi.

Poftă bună și Sărbători fericite!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel