Rețeta zilei: Plăcinta cu banză, gustul copilăriei

Data actualizării: | Data publicării:
Placinta cu branză, foto unplash
Descriere foto: Placinta cu branză, foto unplash

Plăcinta cu brânză de numără printre deserturile gustoase și chiar extrem de sățioase, de care ne bucurăm de fiecare dată la fel de mult pentru că ne amintesc, inevitabil de bunătățile copilăriei. 

Și pe lângă faptul că este absolut delicioasă, poate fi preparată chiar foarte usor, din numai câteva ingrediente de bază. 

Ingrediente

3 gălbenușuri de ou, 600 gr făină, 100 gr unt (min.80%grăsime), 350 gr lapte, 50 gr zahăr, 30 gr drojdie proaspătă ori 10 gr drojdie uscată, 1 esență de vanilie, 1 coajă de la o lămâie,1 un praf de sare. 

Mod de preparare

Se amestecă drojdia, laptele călduț și cu zahărul pentru pregătirea aluatului. Treptat, se adaugă și gălbenușurile, untul, coaja de la lămâie și se amestecă. Pentru a se omogeniza compoziția, se adaugă și puțină făină. Se amestecă în continuare, după care se adaugă sarea și restul de făină și se trece la frământarea aluatului.
După frământare, aluatul se lasă la dospit până când își dublează volumul.

Între timp, poți pregăti umplutura pentru brânzoaice.

Brânza de vaci se scurge bine și se amestecă cu restul ingredientelor pentru umplutură, iar la final se adaugă grișul și stafidele. Se amestecă și se adaugă un praf de sare și esența de vanilie împreună cu coaja rasă de lămâie.

După ce aluatul s-a dospit, se ia și se întinde foarte bine pe un blat de lucru. Întins, din aluat se vor tăia 12 bucăți. Compoziția de brânză se așează pe fiecare bucățică cu ajutorul unei linguri.

După ce ai terminat de umplut brânzoaicele, acestea se închid ca un plic. Primul colț peste umplutură, după care se unge cu ou bătut. După se ridică colțul opus, se unge și el cu ou și la fel se procedează și cu celelalte două colțuri. Brânzoaicele trebuie bine unse cu ou, deoarece, în caz contrar, se vor desface la copt.

Odată umplute și lipite, brânzoaicele se așază în tavă, pe o foaie de copt, și se ung toate cu ou bătut. Se pun la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade și pentru încă 10 minute la 160 de grade.
Se scot din cuptor și se lasă la răcit. Înainte de servire, se pot pudra cu zahăr.

O servim caldă, este delicioasă!

Pofta buna!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel