Ce trebuie să știi când pleci iarna la drum. Ciuhodaru: Iată o listă de verificare rapidă la care să acordați atenție

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Gaith Shalan
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Gaith Shalan

Ce trebuie să știi când pleci iarna la drum. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat de ce aspecte trebuie să ținem cont.

Ce trebuie să știi când pleci iarna la drum. Zăpada a pus stăpânire peste o bună bucată din țară. În aceste zile se circulă cu dificultate pe drumuri, iar trenurile au întârzieri din cauza zăpezii abundente. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce trebuie să avem în vedere când pornim la drum cu mașina. 

”Nu consumați alcool. Nu plecați niciodată la drum fără să aveți un plin făcut. La un consum mediu de 1 litru pe oră, un plin vă asigură încălzirea în mașină cel puțin pentru o zi. Trebuie să aveți apă, alimente, pături, medicamentele pentru bolile cronice.

Trebuie evitată imobilizarea prelungită. Mașina trebuie să fie în regulă, să nu aibă pierderi de gaze pentru că vă intoxicați în mașină. Nu părăsiți mașina să vă duceți la un adăpost, mai ales în câmp, noaptea, în frig, vânt. Vă puteți rătăci și se pot întâmpla foarte multe”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar de medicină de urgență.

Ce trebuie să faci înainte de a pleca în călătorie


Nimic nu se compară cu a fi în mijlocul pustietății, doar pentru a afla că o trecătoare este închisă și că va trebui să vă întoarceți înapoi cinci ore în întuneric. În general, Google Maps actualizează rutele în funcție de pericole, dar nu vă puteți baza pe asta, mai ales în zonele mai îndepărtate. Nu durează mult timp pentru a face aceste cercetări, iar informațiile despre închiderile de drumuri sunt, de obicei, destul de ușor de găsit.

Astfel, este indicat să verificați starea drumurilor pe care urmează să le parcurgeți. 

Faceți un control al mașinii

Dacă aveți de gând să parcurgeți mulți kilometri în frig, este o idee bună să vă faceți inspecția autovehiculului de către un profesionist - sau cel puțin de către cineva care știe cu adevărat ce face. Se recomandă o inspecție completă, dar iată o listă de verificare rapidă a lucrurilor la care trebuie să acordați o atenție sporită:

- Asigurați-vă că sistemul de încălzire este în stare bună de funcționare și că aveți suficient antigel în radiator.

- Verificați toate luminile și înlocuiți cele care par a fi slabe.

- Dacă lamelele ștergătoarelor de parbriz sunt uzate, nu așteptați să le înlocuiți. Vă veți mulțumi când vremea se va înrăutăți.

- Asigurați-vă că aveți lichid de ștergătoare de parbriz adecvat anotimpului. 

- Verificați starea bateriei.

- Luați în considerare posibilitatea de a face un schimb de ulei și, dacă o faceți, cereți un ulei adecvat pentru iarnă (uleiurile de motor sunt clasificate în funcție de nivelurile de vâscozitate la diferite temperaturi) care încă funcționează cu motorul dvs. specific, notează Road Trippers.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel