Ce trebuie să facem pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile. Părintele Vasile Ioana, despre semnificația acestei sărbători importante / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Vasile Ioana, la Pastila de Frumusețe
EXCLUSIV
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana, la Pastila de Frumusețe

Părintele Vasile Ioana ne-a vorbit despre semnificația pe care o are sărbătoarea de pe 1 ianuarie 2024.

Odată cu intrarea în Noul An, ne întâmpină și o mare sărbătoare, Sfântul Vasile cel Mare, care este sărbătorit de toți creștinii pe data de 1 ianuarie. Astfel, există mai multe lucruri pe care ar trebui să le faci în această zi sfântă, iar Părintele Vasile Ioana ne-a vorbit pe larg despre ele, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

„În prima zi din an este cu totul altceva, mai ales că este și Sfântul Vasile. Pe 1 ianuarie este bine să ne facem planuri pentru anul cel nou. Ce nu am făcut bine în 2023 și ce ar trebui să facem în 2024? Poate că ne-am îngrășat câteva kilograme, haide să vedem cum le dăm jos, poate nu fac prea multă mișcare fizică, haide anul acesta să ne mișcăm mai mult.”, a declarat Părintele Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Semnificația Sfântului Vasile cel Mare

În continuare, preotul ne-a dezvăluit și care este semnificația profundă a acestei sărbători și care sunt lucrurile importante pe care Sfântul Vasile cel Mare le-a făcut pentru populație. Datorită acestora, trebuie să-l cinstim în ziua de 1 ianuarie și să ne rugăm cu toții la el.

„Sfântul Vasile cel Mare are în viața lui situații grele de viață în care el creează niște rugăciuni, vestitele molifte ale Sfântului Vasile cel Mare, în care el se luptă cu puterea lui Dumnezeu cu demonii și invocă harul lui Dumnezeu ca să alunge demonii din lume  și dintre oameni. De aceea, și noi ar trebui să ne rugăm în această zi către Sfântul Vasile Cel mare, cel care ne-a dat un mod de viețuire extraordinar. El naște ideea de policlinică, de clinică în pridvorul Bisericii, în vestitele Vasiliade, care sunt instituții de filantropie. El aduna bolnavii la biserică și îi vindeca și sufletește, și trupește. Spitalul s-a născut în tinda Bisericii, abecedarul s-a născut în tinda Bisericii, cultura la fel. Biserica a fost purtătoarea civilizației, cea mai avansată parte a lumii este Europa, pentru că aici civilizația s-a bazat pe credința creștină. Dacă îl scoatem pe Dumnezeu din civilizație, ea va rămâne sălbatică, să dea Dumnezeu să nu fie așa.”, ne-a mai dezvăluit preotul.

Părintele Vasile Ioana, urări pentru 2024

Pe final de emisiune, Părintele Vasile Ioana a transmis urmăritorilor noștri și un mesaj ce ar trebui respectat de fiecare persoană în parte.

„Este un timp de creștere acesta și le doresc celor care ne-au urmărit să aibă în inima lor dorința vie de a fi astăzi mai buni decât ieri și să vadă în mod onest problemele. Toți avem probleme, frici, anxietăți, nebunii în cap. Mândria naște mult rău, invidia, lăcomia la fel, zgârcenia, haideți să ne vedem și păcatele. Suntem într-un pas de schimbare, haide să ne vedem defectele.”, a încheiat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel