Ce tradiții a păstrat George Simion la nunta sa: Împodobitul miresei și a mirelui, Adunatul și Iertăciunea / VIDEO

Data publicării:

George Simion și Ilinca au astăzi nunta. Tinerii însurăței au început pregătirile încă de la prima oră a dimineții. 

George Simion a postat, pe Facebook, întregul film al tradițiilor de nuntă. 

„Am avut o mare bucurie să descoperim obiceiurile de nuntă la români, unele uitate. Vi le împărtășim”, a scris George Simion în dreptul clipului Video. 

Prima tradiție: împodobirea miresei și a mirelui


Cu taraful lângă ei, într-o casă de lemn, tradițională, tinerii însurăței au început pregătirea pentru nuntă de la primele ore ale dimineții. 

Conform tradiției, George Simion s-a lăsat bărbierit de prietenii săi cu un topor. 

La rândul ei, Ilinca, înconjurată de tinere îmbrăcate în port tradițional, s-a îmbrăcat în mireasă, iar nașa i-a rupt turta deasupra capului. 


Adunatul

La ușa casei de lemn, în care George Simion se pregătea de nuntă, s-au adunat zeci de oameni, îmbrăcați în port popular, gata să-l conducă spre mireasa sa. 

După întâlnirea celor doi miri, a urmat tradiția „iertăciunii”, în care George Simion și Ilinca au îngenuncheat în fața nașilor și a părinților. 

 

George Simion au nunta religioasă azi, 27 august 2022, în comuna Măciuca, județul Vâlcea.

42 de nași și peste 10.000 de invitați 

Accesul celor peste 10.000 de invitați la nunta lui George Simion se va face ca la festival, pe bază de brățară. ”Cei care s-au înscris deja, vă rugăm să ridicați brățările până duminică pentru a vă ușura accesul în zona nunții noastre”, a scris, joi după-amiază, George Simion pe contul său de Facebook. Și dacă credeați că totul se oprește aici, aflați că George și Ilinca vor avea 42 de nași. 

Pentru cei care nu au cu ce să ajungă la nunta sa, Simion a anunțat că pune la dispoziție autocare. 

 

”În momentul de față sunt aproximativ 10.000 de oameni care s-au înscris, din ce am vorbit cu organizatorii. Pentru că evenimentul este realizat de o echipă de organizatori profesioniști. E ca un festival în are liber. Este o curbă a înscrierii participanților. În primă fază vin cei foarte interesați, după se ponderează înscrierile. Iar undeva cu două săptămâni înainte, reîncepe o curbă ascendentă. Ne așteptăm pe la 15.000 – 20.000 de oameni, așa a fost gândit.

Festival cu mâncare gratis

Totul este dispus în interiorul unui perimetru, un câmp din vecinătatea unui resort. Evenimentele acolo vor avea loc. Lângă scenă și o zonă de servire a produselor alimentare. Nu își va cumpăra nimeni nimic. Toți oamenii care vin primesc mâncare și băutură din partea organizatorilor. Nu sunt foarte mari cheltuielile. Sau nu așa mari pe cât par. Nu va fi un meniu extraordinar de complex. Vor fi grătare, va fi bere la pahar, vin. Totul e gândit ca o petrecere câmpenească.

Au fost foarte mulți oameni și foarte multe companii care au vrut să ofere produse alimentare pentru eveniment. Iar din punctul ăsta de vedere lucrurile s-au optimizat foarte bine. Mai sunt și donații ale prietenilor apropiați. Ale nașilor, sunt 42 de nași totuși la nuntă” a spus, ieri, un consilier al lui George Simion, la RomâniaTV., potrivit DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel