Ce spunea Vladimir Găitan în urmă cu doi ani: „Așa mi-am gândit eu viața, m-am multumit cu bucuria asta”

Data publicării:
Vladimir Găitan, foto Agerpres
Descriere foto: Vladimir Găitan, foto Agerpres

Maestrul Vladimir Găitan s-a stins din viață pe 10 noiembrie. A plecat, așa cum a trăit, discret,  demn. În urma lui a rămas talentul nemuritor, care dăinuie prin munca de-o viață a artistului. 

Într-un interviu din 2018, Vladimir Găitan povestea la „Destine ca-n filme”, de la TVR2, despre viața de artist din România și despre cum și-a ales el să își construiască drumul. 

„Vreau să știe generațiile mai tinere, cum am trăit noi, cu frigul din teatre, cu desființarea postului de garderobieră, pentru că nimeni nu-și mai lăsa paltonul la garderobă. Se auzeau aplauze înăbușite, pentru că spectatorii aveau mănuși în mâini, la 5 grade în sală. Oamenii ne iubeau, veneau la teatru și la matineu și după amiaza și seara iar toate sălile erau arhipline. Și cu toate acestea am ieșit cu o pensie mizerabilă!... Tot ce am făcut în viață a fost ca oamenii să fie mai buni, mai frumoși, să iubească arta, teatrul, filmul. Așa mi-am gândit eu viața, m-am multumit cu bucuria asta. Când ieși din teatru nu există să nu auzi "Ați fost minunat!", "Bravo, să nu ne lăsați!". Sunt gesturi care-ți fac o plăcere nebună! Dar, din păcate, le auzi tot mai rar, pentru că timpul nu a avut răbdare cu nimeni. Eu aș vrea să mai aibe răbdare cu mine, ca să mă bucur de nepoțică, de copii, de încă un spectacol. Atât mi -aș mai dori. Nimic altceva ...”, spunea Vladimir Gaiatan pentru „Destine ca-n filme”, la 1 octombrie 2018, 

 

Marele actor se descria ca naiv, sincer, un om care își punea sufletul pe tavă.

 „Simt tot mai des și mai acut răutatea oamenilor și de asta mă feresc. Deseori mi-am pus sufletul pe tavă, așa sunt eu, mai naiv, mai sincer”. Interviul va fi redifuzat,  duminică, 15 noiembrie, de la ora 11.00, la TVR2.


Vladimir Găitan s-a stins din viață marți, la vârsta de 73 de ani, după o lungă luptă cu o boală necruțătoare, cancerul de limfom. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel