Ce spune Iana Novac, membră a trupei Asia, despre trendurile muzicale din România: „Nu m-aș vedea să cânt ceva care nu transmite nimic” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Iana Novac ne-a oferit un interviu în care a vorbit despre reunirea trupei Asia, dar și despre proiectele la care lucrează în paralel.

Vestea că trupa Asia s-a reunit a bucurat o întreagă comunitate de fani, care după mai bine de 20 de ani nu a încetat să fredoneze versurile celor mai consacrate melodii ale formației de fete. Anca Neacşu, Sorana Darclee Mohamad, Iana Novac şi Anemona Niculescu sunt pregătite să urce din nou pe scenă în formulă completă și să aducă noi melodii în fața publicului. Am stat de vorbă cu Iana, care, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, ne-a dezvăluit ce planuri are pe viitor, cum a luat trupa această decizie neașteptată, dar și cum va reuși să mențină echilibrul între noul proiect și cele pe care le are deja în desfășurare. 

„Am reunit trupa Asia și o să intrăm în spectacole multe, într-un turneu mare, cu primul spectacol de la Sala Palatului facem deschiderea acestui drum. Eu pregătesc și un nou concert „Iana Novac”, în continuare merg în paralel. Nu am nicio temere. Este o iubire atât de mare față de muzică și față de public, încât nu există temeri. Există foarte multe proiecte, cu doi copilași care mă așteaptă acasă și încerc să mă împart. Mai am și Academia de muzică de canto pe care o conduc, dar toate sunt proiecte frumoase, pe care reușesc să le duc în același timp. Este solicitant.”, a declarat Iana Novac, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Te poate interesa și: Fetele de la ASIA îi dau replica Irinei Nicolae, după ce le-a acuzat că au exclus-o: „Nu facem o reuniune. Noi mergem mai departe”

 

Cum a luat loc reunirea trupei Asia

Faptul că după mai bine de 20 de ani oamenii încă mai fredonează versurile melodiilor „Sună periculos”, „Dă-mi nopțile înapoi” sau „Inima mea” le-au făcut pe membrele trupei Asia să se gândească serios la opțiunea de a reuni acest fenomen muzical.

„Exact acesta este motivul pentru care se reunește trupa (n.r. oamenii fredonează melodiile Asia și azi). Dacă nu exista acest feedback din partea publicului, dacă nu exista această chemare și nu vedeam dorința de a asculta aceste piese, probabil nu ne reuneam, dar când vedem aceste reacții am zis să mai dăruim câțiva ani buni această muzică oamenilor care au fost alături de noi în toți acești ani.”, ne-a mai spus artista. 

 

„Nu m-aș vedea să cânt o muzică care nu transmite nimic”

Chiar dacă viața le-a dus pe membrele trupei Asia pe drumuri diferite, unele dintre ele au rămas pe scenă, cum este și exemplul Ianei Novac, care s-a relansat solo. 

„Atunci (n.r când era în trupa Asia) vedeam viitorul exact cum este acum. Pe scenă, cântând ceea ce îmi place mie cel mai mult, adică muzică cu melodie și cu vers. Ceea ce mă bucură foarte mult, pentru că eu în drumul meu solo cânt un gen muzical extraordinar de expresiv, unde există melodie și vers. Mă bucură că în trupa Asia am parte de același lucru. Nu m-aș vedea să cânt o muzică care nu transmite nimic , care nu te atinge la suflet  și azi este, mâine nu este. Eu mă dăruiesc întru totul în ceea ce fac și vreau ca tot ceea ce fac să rămână în timp.”, a ai adăugat Iana Novac.

 

Ce spune despre trendurile muzicale din ziua de astăzi

Când vine vorba de trendurile muzicale care se aud astăzi în România, Iana spune că trupa Asia este, după aproape 25 de ani, în continuare în trend. 

„Ca să nu fiu foarte modestă și ca să fiu adevărată, aș spune că Asia tot timpul a fost în trend. Ce înseamnă a fi în trend? Să te cânte lumea. Și cât timp de 25 de ani piesele Asiei încă trăiesc și sunt cântate de oameni, chiar și generații micuțe care vin din spate au învățat versurile, înseamnă că suntem în trend. Trendul este ghidat de artiști, nu de casele de producție.”, ne-a mai dezvăluit artsita.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel