Ce-și notează Zodiile în fiecare zi. Jurnalele Zodiilor

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor lilartsy
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor lilartsy

A scrie într-un jurnal este un act benefic care poate să îți pună ordine în minte. Pe 22 septembrie, sărbătorim ziua jurnalului. Ce crezi că își notează fiecare Zodie?

Obiceiul de a ţine un jurnal ar fi fost practicat de femeile de la curtea regală japoneză, în jurul secolului al X-lea, care au simţit nevoia să aşterne însemnări personale în aceste „cărţi de pernă”, după cum erau denumite deoarece erau ascunse sub perne, potrivit daysoftheyear.com. Mult mai devreme, însă, a existat obiceiul de a ţine jurnale, cum a fost cazul împăratului roman şi filosofului stoic Marcus Aurelius (121-180), care obişnuia să îşi scrie reflecţiile şi observaţiile într-o colecţie personală de însemnări, „Gânduri către sine însuşi”. 

În fiecare an, la 22 septembrie, este marcată Ziua jurnalului (#DearDiaryDay), prin care se încurajează continuarea, chiar şi în vremurile moderne, a practicii scrierii într-un jurnal, un obicei cu o vechime de cel puţin zece secole şi cu beneficii dovedite, atât pentru cel care scrie, cât şi pentru cititor, astfel de culegeri de însemnări zilnice, de obicei din viaţa personală, reprezentând adevărate capsule ale timpului. 

Jurnalele Zodiilor

Berbec/ Ascendent în Berbec

Berbecul ține un jurnal legat de activitățile pe care le are de făcut, însă deseori rupe foi din el și le lasă peste tot prin casă. Nu ține să scrie neapărat ceva artistic, ci mai degrabă un fel de „reminder” pe hârtie. Deseori notează anumite obiective și competiții la care are de gând să se înscrie. 

Taur/ Ascendent în Taur

Nu are doar un jurnal, ci trei. În primul notează ce mănâncă, care este dieta săptămânală și ce mai are de cumpărat. În al doilea scrie ce are de făcut la muncă, astfel încât să rămână organizat, iar în al treilea își scrie planurile de viitor pe zece ani, astfel încât să nu se ia pe sine prin surprindere.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Are o agendă legată în piele unde își notează în grabă câteva gânduri, idei, fraze în engleză sau franceză, câteva cuvinte din germană pe care nu știe cum să le traducă exact. Este și agenda pe care o ia cu el la cursurile de marketing la care s-a înscris de curând. 

Rac/ Ascendent în Rac

Are un fel de jurnal în care nu se prea omoară cu scrisul, ci mai degrabă lipește acolo foi decupate din ziare vechi pe care nu se îndură să le arunce încă. Are acolo și niște diplome mai vechi, îndoite, dar și câteva fotografii de familie. Uneori mai notează datele de naștere ale celor dragi, să fie sigur că nu uită.

Citește continuarea pe ASTROSENSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel