Ce se spune despre bebelușii născuți în luna aprilie. Descoperirile cercetătorilor

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cercetătorii au descoperit faptul că luna în care te naști are influențe asupra stării de spirit și sănătății tale.

Mediul în care trăiește și se naște copilul are un impact semnificativ asupra dezvoltării sale. Acest lucru include și perioada anului în care este născut, după cum spune un studiu descoperit în 2009, în American Journal of Human Biology.  Cercetătorii au descoperit o legătură semnificativă între anotimpul în care s-au născut bebelușii și greutatea la naștere, dezvoltarea și longevitatea acestora.

Starea de spirit poate fi, de asemenea, afectată de anotimpul în care te-ai născut, potrivit unui studiu din 2001, publicat în Neuropsychobiology, notează healthdigest.com.

Ce se spune despre bebelușii născuți în aprilie

Cercetătorii au descoperit faptul că cei născuți între februarie și aprilie sunt mai predispuși să urmărească experiențe noi și să se angajeze în comportamente de căutare a senzațiilor tari.

Copiii din aprilie, în special, pot prezenta o serie de trăsături interesante de personalitate, precum și probleme de sănătate care pot fi legate de perioada anului în care s-au născut. Bebelușii născuți în aprilie ar putea, de asemenea, să fie mai predispuși în a avea o viziune optimistă asupra vieții, notează Science Daily. În timp ce atitudinile pozitive pot fi mai frecvente la cei născuți primăvara și vara, un bebeluș născut în aprilie poate avea, de asemenea, un risc potențial mai mare de a dezvolta anumite boli.

"Anotimpurile ne afectează starea de spirit și comportamentul. Chiar și anotimpul din momentul nașterii noastre poate influența riscul nostru ulterior de a dezvolta anumite afecțiuni medicale, inclusiv unele tulburări mentale", a declarat Profesorul Eduard Vieta, de la Colegiul European de Neuropsihofarmacologie, pentru Science Daily:

Ce li se poate întâmpla iarna

Atacurile de cord sunt mai frecvente în lunile de iarnă, datorită faptului că vremea rece face ca vasele de sânge să se strângă, ceea ce crește riscul de a avea un incident cardiovascular. Potrivit unei cercetări descrise în The Atlantic, cei născuți în aprilie și în alte luni cu vreme caldă pot fi deosebit de predispuși la acest tip de atac de cord. Cercetătorii au raportat că, cu cât mai multe zile călduroase ai petrecut în uter, cu atât mai mari erau șansele de a muri în urma unui atac de cord provocat de vremea rece.

Deși este adevărat că temperamentul și sănătatea noastră pot fi afectate de anotimpul în care ne-am născut, alegerile pe care le facem în ceea ce privește dieta, exercițiile fizice și perspectiva asupra vieții sunt cele care fac cea mai mare diferență la sfârșitul zilei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel