Ce se întâmpla la 20 de zile de la moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Decizie de ultimă oră

Data publicării:
Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Petrică Mâțu Stoian s-a stin la 61 de ani, în Spitalul de Urgență Reșița. La 20 de zile de la înmormântarea regretatului artist autorităţile oraşului natal vor lua o decizie importantă.

Trecerea în neființă a îndrăgitului interpret de muzică populară a îndoliat o țară întreagă. Vestea morții lui Petrică Mâțu Stoian a șocat pe toată lumea, mai ales că artistul nu dădea semne că e bolnav, motiv pentru care nimeni nu înțelege cum de acesta s-a stins din viața atât de repede. 

Pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Mehedinți apare o postare conform căreia solistul Petrică Mâțu Stoian va fi declarat cetățean de onoare post-mortem al județului Mehedinți. Potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți și apreciați interpreți de muzică populară.

“Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor, dar mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor.

Pe lângă vocea caldă cu care a cântat și a încântat Mehedințiul, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes județul și mai ales zona de nord al cărei fiu a fost și rămâne dincolo de trecerea în neființă. Cariera domniei sale a pornit de la calitățile greu de egalat de culegător de folclor autentic. Totodată, a descoperit noi talente ale muzicii populare mehedințene pentru care a fost și rămâne un model.

Pentru toate acestea și pentru tot ce reprezintă Petrică Mîțu Stoian în inimile mehedințenilor, am luat decizia de a promova în Consiliul Județean, un proiect de hotărâre prin care să îi acordăm cea mai înaltă distincție civică ce poate fi acordată de Consiliul Județean Mehedinți, aceea de cetățean de onoare post-mortem.

Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

Cum l-a visat Constantin Enceanu pe bunul său prieten, Petrică Mâțu Stoian

 

 

Vestea morții îndrăgitului interpret de muzică populară a venit ca un trăsnet peste cei care l-au cunoscut pe artist. Printre cei mai afectați se numără și Constantin Enceanu. Pe cei doi i-a legat o prietenie aparte, motiv pentru care artistul nu se poate obișnui cu ideea că nu o să-și mai vadă niciodată cel mai bun prieten.

În urmă cu puțin timp, artistul a mărturisit că l-a visat pe bunul său prieten în timp ce era la înmormântarea lui.

,,Pe Petre l-am visat azi-noapte. Eram la capul lui , înainte de îi pune preotul pânza. Am vrut să îl văd pentru ultima oară, am pus mâna pe el și m-a trecut un fior rece. Azi-noapte, mi-a venit imaginea aceasta în minte. Eram cu cineva, voiam să îl luăm de acolo și să îl ducem undeva. Nu știu cu cine eram, dar aveam încredere. I-am zis: ,,Hai, ajută-mă să îl iau de aici și să fugim!", a povestit acesta în emisiunea lui Cătălin Măruță.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel