Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei alcool timp de 28 de zile

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Alcoolul consumat în exces aduce multe distrugeri în organism. Iată ce se întâmplă dacă renunți la alcool pentru 28 de zile.

Zile de naștere, petreceri și sărbători, nu lipsesc oportunitățile de a ieși la o bere cu prietenii. Aceste obiceiuri zilnice au multe repercusiuni asupra organismului. 

Datele colectate de Organizația Mondială a Sănătății arată că, în fiecare an, alcoolul este cauza a 3 milioane de decese sau 5,3% din decesele din întreaga lume. Cancer, ciroză, lista continuă atunci când vine vorba de enumerarea daunelor provocate de băuturile alcoolice, care pot include peste 200 de boli.

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei alcool tip de 28 de zile:

Prima săptămână

Calitatea meselor

Din cauza consumului de alcool, percepția noastră asupra alimentelor este complet distorsionată. După cum explică Sir Ian Gilmore, profesor de hepatologie: „Consumatorii de alcool se pun în pericol atunci când băuturile sunt combinate cu mese prea bogate: mai ales pentru că acești oameni sunt mai predispuși să ia decizii proaste atunci când vine vorba de alegeri alimentare sănătoase”.

Un studiu afirmă că există o legătură directă între consumul de alcool și cel de produse zaharoase. Potrivit oamenilor de știință, persoanele dependente de băuturi alcoolice au o preferință clară pentru alimentele cu o concentrație mare de zaharoză.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel