Ce se întâmplă dacă porți pantaloni care te strâng în zona nasturelui. AVERTISMENTUL medicilor

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Încercarea de a purta blugi strâmți  poate cauza probleme reale de sănătate.

Un specialist în menținărea sănătății planșeului pelvin a dezvăluit cât de grav este dacă purtăm pantaloni care ne strâng în zona abdomenului.

Stephanie Taylor, expert în planșeul pelvin la Kegel, a declarat: "Obiceiul de a-ți strânge stomacul este probabil să provină din nevoia de a arăta mai mic și de a avea un stomac plat, datorită deceniilor în care antrenorii de fitness și celebritățile au subliniat beneficiile mușchilor abdominali strânși. Cunoscută și sub numele de "strângerea stomacului", aspirarea implică tragerea buricului spre interior și în sus prin contractarea abdomenului superior. Acest lucru poate părea complet normal, având în vedere câte femei îl fac, dar dacă faceți acest lucru prea mult timp poate avea impact atât fizic, cât și mental."

Ea a explicat că nu are impact doar asupra mușchilor stomacului dacă sunt contractați prea mult timp.

Ce este sindromul clepsidră?

 

Dacă vă strângeți prea mult în burtă, presiunea este forțată pe planșeul pelvian. Acest lucru poate duce apoi la o eventuală incontinență urinară și la prolapsul organelor pelvine - care ar necesita apoi o intervenție chirurgicală. Plămânii pot fi, de asemenea, afectați, deoarece tot ceea ce se află în regiunea de mijloc este împins în sus - ceea ce face ca respirațiile mai lungi și mai profunde să fie mai dificile, restricționând nivelul de oxigen din sânge.

Stephanie a adăugat: "Ați putea ajunge să aveți și dureri neplăcute de spate, gât, umeri și șolduri.

"Angajarea mușchilor abdominali pentru perioade prelungite în timp ce mergeți sau stați în picioare poate modifica mecanica corpului, punând o sarcină suplimentară pe articulații și mușchi pentru a compensa lipsa de sprijin din partea diafragmei constrânse. Atunci când diafragma nu coboară în jos (așa cum ar trebui) în burtă - respirând în partea inferioară a trunchiului - atunci pune gâtul sub presiune, deoarece încearcă să compenseze lipsa de respirație. Acest lucru joacă un rol critic în durerile de gât și umăr. De asemenea, mușchii tăi abdominali se pot obișnui atât de mult să fie angrenați încât devin mai puțin receptivi, limitând capacitatea corpului tău de a vedea îmbunătățiri în urma exercițiilor care vizează acest grup muscular.", a spus Stephanie Taylor, potrivit The Sun.

Ea a explicat că nu este de ajutor nici pentru bunăstarea mentală, deoarece dacă "aspirați" în mod obișnuit și apoi reușiți să vă lăsați să plecați, puteți avea impresia că nu arătați bine și se creează un cerc vicios.

 

Dacă dezvoltați așa-numitul "sindromul clepsidrei", acesta nu este permanent, dar poate cauza probleme pe termen lung dacă nu este tratat corespunzător. Primul pas pentru a renunța la acest obicei este să fii conștient că îl faci. Fii conștient de ceea ce faci corpului tău și când.

Stephanie a spus: "S-ar putea să vă dați seama că trebuie să vă recalificați mușchii prin respirație și masaj abdominal. Inspiră relaxat și umple-ți stomacul în loc să îți umpli doar pieptul.În cele din urmă, dacă aveți probleme de încredere corporală care se înrăutățesc din cauza faptului că trebuie să vă îmbrăcați și să socializați în perioada Crăciunului, purtați doar câte ceva în care vă simțiți bine - nu ceea ce credeți că este în tendințe. Îmbrăcarea unor ținute pentru forma corpului tău (mai degrabă decât să încerci să o schimbi) te poate ajuta să bați aceste anxietăți în cap."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel