Ce se întâmplă dacă mănânci COLIVĂ. BOLILE pe care le previne arpacașul

Data publicării:
Colivă, Foto Wikipedia
Descriere foto: Colivă, Foto Wikipedia

Arpacașul din care se prepară coliva are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră și previne mai multe boli.

Coliva este un preparat făcut din arpacaş, o cereală obţinută prin decorticarea grâului și este un preparat pe care-l întâlnim cel mai des la înmormântări.

Cu toate acestea, în cazul multor persoane, apare des pofta de colivă, un lucru care nu este deloc rău, mai ales că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

Arpacaşul este considerat regele cerealelor și se obţine prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei. Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, combate avitaminoza, anemia, constipaţia şi bolile de inimă.

Arpacaşul este un produs alimentar folosit pentru prepararea colivei, dar şi a altor preparate. Fiind bogată în substanţe, nutritive, fibre, proteine, magneziu, fier, dar şi proprietăţi terapeutice, coliva este considerată unul dintre cele mai sănătoase preparate dulci.

Ce se întâmplă dacă mănânci colivă. Beneficiile arpacașului pentru sănătate

Arpacaşul este o sursă bogată de fibre alimentare și acţionează ca o sursă de combustibil pentru bacteriile benefice din intestin. 

1. Reduce simptomele artritei

2. Ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar

3. Reduce şansele de răceală şi gripă

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel