Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu. Trifan: S-a crezut că 20-30 gr pe zi au factor protectiv pentru bolile cardiovasculare, dar NU

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor ???????? Marcel Gross |
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor ???????? Marcel Gross |

Paharul de vin roșu a fost desființat de noile studii. Ce se întâmplă când îl bei și care e legătura cu bolile cardiovasculare.

Potrivit mai multor studii, există 9 factori de risc majori cardiovasculari care pot da o probabilitate cu privire la evenimentele cardiovasculare. Și acestea sunt, în ordine:

- vârsta și sexul

- sedentarismul

- obezitatea

- dislipidemia

- creșterea valorilor colesterolului

- hipertensiunea arterială

- diabetul zaharat

- fumatul

- alcoolul

Potrivit medicului Cătălina Trifan, "riscul cardiovascular reprezintă o probabilitate ca o persoană dată să aibă un eveniment cardiovascular fatal sau non-fatal într-o perioadă definită de timp.

În ordine, fiecare dintre acestea are o pondere care poate să prezică cam ce se poate întâmpla, cu o probabilitate, evident, cu o persoană dată, într-un interval de aproape 10 ani, dacă el va face un AVC sau un infarct, fatal sau non-fatal".

Vinul roșu, bun sau rău pentru sănătate

 

Alcoolul este un factor major de risc pentru bolile cardiovasculare, chiar dacă este trecut la finalul listei. 

S-a spus de multe ori că un pahar de vin roșu face bine pentru sănătate și previne bolile cardiovasculare, însă se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. 

Antioxidanții din vinul roșu, numiți polifenoli, pot ajuta la protejarea mucoasei vaselor de sânge din inimă. Un polifenol numit resveratrol este o substanță din vinul roșu care a primit atenție pentru beneficiile sale pentru sănătate. Antioxidanții din vinul roșu pot crește nivelul de colesterol lipoproteic cu densitate mare (HDL) și protejează împotriva acumulării de colesterol, dar atenție, specialiștii în sănătate nu vă recomandă să începeți să beți alcool pentru beneficiile pentru inimă, ci spun că dacă deja aveți în dietă, în stilul de viață acest obicei, de a bea un pahar de vin roșu la masa de seară, acecst consum moderat de alcool vă poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel