Ce se întâmplă cu sufletul după moarte. Dezvăluirile făcute de Părintele Calistrat Chifan: „Stă o zi şi o noapte lângă trup”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Părintele Calistrat, captură YouTube/ BZI
Descriere foto: Sursa foto: Părintele Calistrat, captură YouTube/ BZI

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit ce se întâmplă cu sufletul după moarte. 

Mulți dintre noi se întreabă ce se întâmplă după ce murim. Unii cred că încetăm să existăm, în timp ce alții cred în rai și în iad. Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a explicat ce se întâmplă cu sufletul după moarte. 

Ce se întâmplă cu sufletul după moarte

Părintele Calistrat Chifan a mărturisit că sufletul rămâne pe lângă trup în primele zile de la moarte, timp în care, îngerul primit la naștere îl plimbă peste tot pe unde a fost pentru a-i arăta unde a făcut bine și unde a făcut rău. 

„În ziua întâi, când moare omul, sufletul lui stă acolo unde a ieşit din trup, şi dacă trupul este acolo, îl ţine îngerul de la botez lângă trup timp de 24 de ceasuri. Să zicem că trupul e pe o laiţă sau în sicriu, sau pe catafalc, sau pe o masă.

Îngerul nostru de la botez, care este ajutătorul nostru până la moarte, ne păzeşte şi stă o zi şi o noapte lângă trup”, a spus preotul pentru bzi.ro.

Sufletul, plimbare de la Rai la Iad

După cele trei zile, sufletul merge alături de trup la Biserică, unde are loc slujba de înmormântare și de dezlegare. Ulterior, sufletul este luat de către îngeri și dus în fața lui Dumnezeu pentru Judecata de Apoi. 

„30 de zile vom merge prin muncile Iadului, ca să le putem parcurge, să vedem cât de mare este osânda celor care n-au știut pe Dumnezeu.

Sufletul se înfricoșează, că acolo se văd tristețe, supărare, gemete, plânsete, rugăminți, dar Dumnezeu e surd la ele, pentru că Scriptura ne spune foarte clar. După viață nu există pocăință. 

În ce te va găsi moartea, într-aceea te va lua, în ce te va găsi mortea, într-aceea te va judeca”, a mai spus părintele, mai arată sursa menționată mai devreme.

Doctorul Dumitru Constantin Dulcan, adevărul despre visele premonitorii

Premoniţiile sunt un proces biologic real. Subconştientul „ştie” şi „simte” mai mult decât conştientul, iar presimţirile care se adeveresc sunt o dovadă vie a acestui fapt. Presimţirile sau premoniţiile au fost până de curând subiect de ironie în lumea ştiinţifică, fiind considerate cel mult simple coincidenţe.

Într-un interviu recent, doctorul Dumitru Constantin Dulcan a vorbit despre acest fenomen. 

Dumitru Constantin Dulcan: „Unii oameni au acces la asta”

„Noi ne creăm propria realitate. Pătrundem într-o dimensiune intimă extrem de mică, citeam într-o revistă, se aprecia că nici cel mai perfecționat microscop de la Geneva, unde se studiază particulele subatomice, nu este capabil să evidențieze unele particule, atât sunt de mici.

Noi vedem lumea așa și suntem programați așa. Faptul că eu vă văd pe dumneavoastră, că eu sunt aici, că aici avem niște obiecte, este o programare inteligentă, altfel nu ne-am înțelege.

Dar dincolo, în Universul cuantic, noi nu suntem așa. Noi suntem sus și jos, dreapta, stânga, nu există ieri, azi, mâine. Există un singur moment, prezentul. Așa ne explicăm, de pildă, profețiile. Unii oameni au acces la asta. Și mie mi s-a întâmplat, în plină zi, să-mi dau seama ce se va întâmpla într-un timp următor”, a spus Dumitru Constantin Dulcan.

„Noi, în acest vis premonitoriu, trăim un viitor care nu s-a petrecut încă”

„Ne vedem succesiv în maniera asta pentru că este util existenței noastre. Dacă nu am fi fost programați așa, să sesizăm aceste distanțe dintre noi, pur și simplu nu ne-am fi înțeles, dar la nivel de atomi distanțele sunt imense.

Cel care are capacitatea să citească în prezentul unde există și trecut și viitor, dați-vă seama, este un lucru formidabil. Noi, în acest vis premonitoriu, trăim un viitor care nu s-a petrecut încă”, a încheiat Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul podcastului realizat de Adrian Artene, pe YouTube.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel