Ce se întâmplă când iei medicamentele cu cafea. Avertismentul medicilor

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ştim cu toţii că nu este indicat să consumăm băuturi alcoolice atunci când urmăm un tratament cu antibiotice, însă nu ne este întotdeauna clar de ce nu este bine să facem acest lucru, iar alcoolul nu este singurul incompatibil cu medicamentele.

Uneori, ești presat doar să te adaptezi la tot ceea ce trebuie să faci în timp ce îți desfășori ziua. Este un câștig suficient că ți-ai amintit să-ți iei medicamentele - așa că dacă le bei cu o gură de cafea nu e mare lucru, nu? Ei bine, un nou studiu evidențiază o preocupare majoră pentru cei care obișnuiesc să ia medicamentele cu cafea.

Este întotdeauna interesant să citești o nouă descoperire despre unul dintre beneficiile cafelei pentru sănătate. Cu toate acestea, o nouă trecere în revistă a studiilor efectuate de un grup internațional de cercetători (condus de cercetătorul italian în domeniul endocrinologiei Luigi Barrea) a constatat că consumul de cafea prea aproape de administrarea de medicamente "ar trebui luat în considerare pentru a evita interacțiunea".

Această constatare se aliniază cu un studiu realizat în 2020 de doi cercetători în domeniul farmacologiei din Etiopia. Acel studiu a devenit mai specific, sugerând că, "cafeaua afectează în mod semnificativ absorbția, distribuția, metabolismul și excreția multor medicamente".

Purvi Parekh, DO, un medic de medicină internă din Pennsylvania, spune  că pot apărea și alte complicații dacă se iau medicamente cu cafea. "Problemele cheie sunt că cafeaua poate amplifica efectele sau poate afecta absorbția unor medicamente comune", spune Parekh. Ea subliniază că acest lucru, la rândul său, poate interfera cu obiectivul dvs. "de a obține efectul complet al medicamentelor", potrivit eatthis.com

 

Iată câteva dintre medicamentele care nu se ia niciodată cu cafea: 

 

Medicamente pentru tiroidă

 

Parekh spune că medicamentele pentru tiroidă, în special, trebuie să fie luate pe stomacul gol, urmate de nimic altceva timp de cel puțin o jumătate de oră. Acest lucru se întâmplă pentru ca organismul să poată absorbi medicamentul tiroidian.

 

 Medicamente pentru osteoporoză

 

Dacă luați cafea împreună cu medicamentul pentru osteoporoză, spune Parek, "reduceți eficacitatea completă a medicamentului".

 

Medicamente pentru reflux și acid

 

"Medicamentele pentru refluxul de acid funcționează cel mai bine atunci când sunt luate la prima oră dimineața, înainte de a mânca sau bea orice altceva", spune Parekh.

De asemenea, merită să țineți cont de faptul că, deoarece cafeaua conține acid, aceasta poate exacerba problema pentru care luați medicamentul.

 

Umflarea picioarelor

"Cofeina, în general, dezactivează acel hormon care te stimulează să reții apa, deci este un diuretic", spune Parekh. Acest lucru înseamnă că cafeina din cafea poate amplifica medicamentele diuretice, cum ar fi cele folosite pentru tratarea picioarelor umflate.

 

Insuficiență cardiacă

 

De asemenea, din cauza proprietăților diuretice ale cofeinei, pacienții care iau medicamente pentru insuficiență cardiacă trebuie să fie atenți la consumul de cafea cu cofeină.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel