Ce să mănânci după vârsta de 35 de ani. Carmen Brumă, top 3 sfaturi alimentare pentru femei

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit top 3 sfaturi alimentare pentru femeile de peste 35 de ani.

Odată cu înaintarea în vârstă, femeile se confruntă cu schimbări atât fizice, cât și hormonale, iar alimentația joacă un rol crucial în menținerea sănătății și bunăstării. Pe această cale, Carmen Brumă a dezvăluit trei sfaturi alimentare esențiale pentru femeile de peste 35 de ani, oferind îndrumări prețioase pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.

„1. Evită creșterile mari și bruște ale glicemiei. Acest lucru te va ajuta să reduci poftele și inflamația periculoasă pentru organism, să diminuezi bufeurile și să dormi mai bine.

2. Mănâncă suficiente proteine, adică minimum 1 gram proteină/kg corp pentru a compensa pierderea de masă musculară, care se întâmplă după această vârstă din cauza schimbărilor hormonale.

3. Mănâncă alimente bogate în calciu, magneziu și vitamina D pentru sănătatea sistemului osos, de exemplu lactate, legume cu frunze, nuci, semințe, cereale, ouă, sardine și așa mai departe”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele sociale.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Te-ar putea interesa și: Alimentele minune care scad colesterolul. Anca Alungulesei: „Sunt o categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație”

Te-ar putea interesa și: Trei reguli care te ajută să scapi de grăsimea viscerală. Carmen Brumă: „Este considerată a fi cea mai periculoasă”. Bolile la care te expui

Cum a slăbit Carmen Brumă 37 de kilograme și cum se menține la aceeași greutate de aproape 30 de ani

Carmen Brumă se laudă, la 46 de ani, cu o siluetă de invidiat. Nutriționista  a reușit să slăbească 37 de kilograme și să își mențină aceeași greutate de aproape 30 de ani.

„Aveam în jur de 16 sau 17 ani când m-am apucat de slăbit. De atunci mă mențin. Este o bătălie, pentru că multe persoane se îngrașă după o cură de slăbire și nu reușesc șă își mențină greutatea în timp. Eu am reușit să fac acest lucru înțelegând că nu pot să mănânc la fel ca înainte. (...) Când mă duc în vacanțe mă abat de la regulile mele, dar cu măsură. Sunt niște derapaje controlate. În vacanță îmi permit să mănânc de mai multe ori ceea ce îmi doresc și mai puțin ceea ce trebuie, dar după ani de zile de practicat acest regim nu sunt multe lucruri nesănătoase la care să poftesc. Ele sunt în general în zona desertului. Acolo îmi e greu să mă abțin și nici nu vreau să o fac atunci când sunt în vacanță, dar ceea ce fac în mod constant în vacanță este sportul.

Eu sunt adepta sportului făcut acasă de foarte mulți ani. Cred că e cea mai bună metodă de a te împrieteni și de a avea o relație de lungă durată să înveți să faci sport acasă. E foarte economic, foarte eficient și nu depinzi de o sală sau de un instrument. Inclusiv în vacanțe fac zilnic mișcare și asta mă ajută să îmi mențin aceeași greutate de aproape 30 de ani. Când simt senzația de foame am grijă ca mesele mele să conțină suficiente fibre și minimum un gram de proteine per kilogram corp astfel încât să am foarte puține pofte și să îmi controlez foarte bine senzația de foame pe parcursul zilei, să nu ajung în situația în care să-mi fie extraordinar de foame”, a spus Carmen Brumă la Antena 3 CNN.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel