Ce să faci când îți curge sânge din nas. Sfatul medicilor: ”NU înclinați capul pe spate”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Brittany Colette
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Brittany Colette

Cei mai mulți dintre noi au avut parte de o sângerare nazală la un moment dat în viață. Și mulți dintre noi reacționăm înclinând capul pe spate pentru a opri sângele să se reverse pe față.

Dacă încercați să opriți o sângerare nazală, rezistați tentației de a vă înclina capul pe spate. Potrivit medicilor și NHS, este de fapt recomandabil să vă înclinați fața în față.

Dar, potrivit medicilor, aceasta nu este, de fapt, cea mai bună modalitate de a rezolva problema.

Pe Twitter, medicul de urgență Sam Ghali a explicat: "Dacă vă sângerează nasul, NU înclinați capul pe spate. Acest lucru nu face decât să facă sângele să se scurgă în partea din spate a gâtului, iar tu îl vei înghiți/înghiți apoi".

În schimb, expertul american în sănătate recomandă să vă înclinați fața în față și să vă ciupiți nasul. El a adăugat: "Ciupiți partea moale a nasului și înclinați capul în față. Vă rugăm să le spuneți prietenilor voștri despre acest lucru".

Ce să faci când îți curge sânge din nas

NHS oferă un sfat similar pe site-ul său, care precizează: "Dacă aveți o sângerare nazală, ar trebui:

"Stați jos și aplecați-vă în față, cu capul înclinat în față
"Ciupiți nasul chiar deasupra nărilor timp de 10-15 minute
"Respirați pe gură."
De asemenea, se recomandă: "Nu trebuie să faceți nimic: "Ținerea unui pachet de gheață (sau a unei pungi de mazăre înghețată înfășurată într-un prosop de ceai) pe partea superioară a nasului poate ajuta la reducerea fluxului de sânge. Dar dovezile care să arate că funcționează nu sunt foarte puternice".

Sângerările nazale nu reprezintă, de obicei, un motiv de îngrijorare.

Dar NHS recomandă să solicitați asistență medicală dacă aveți un copil cu vârsta sub doi ani care suferă de sângerare nazală.

De asemenea, merită să cereți sfatul medicului dumneavoastră de familie local dacă aveți sângerări nazale regulate, simptome de anemie sau dacă trăiți cu afecțiuni ale sângelui, cum ar fi hemofilia.

Între timp, ar trebui să mergeți la A&E dacă sângerarea nazală durează mai mult de 15 minute sau este vizibil excesivă. Vărsăturile de sânge, senzația de slăbiciune sau amețeală sau dificultățile de respirație sunt, de asemenea, semne că aveți nevoie de îngrijiri medicale urgente, potrivit dailystar.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel