Ce produse folosesc femeile din Coreea pentru a avea o piele perfectă

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Deși femeile din întreaga lume se bazează pe vitamina C și retinol, în Coreea de Sud se optează pentru alte ingrediente cosmetice care nu vor întârzia să devină foarte populare. 

În timp ce peste tot vitamina C și retinolul sunt cele mai populare, în Coreea de Sud, femeile se bazează pe alte ingrediente. Din rutinele lor nu lipsesc trei ingrediente principale care vin să înlocuiască preferatele noastre și, deși întotdeauna este dificil să spui la revedere, nu îți va păsa să le schimbi după ce vei vedea rezultatele lor.

Ginseng roșu

În Coreea de Sud se produc foarte multe seruri și creme cu ginseng roșu, sau așa cum îl cunoaștem, 'ginseng coreean', deoarece este produs în această țară asiatică. În China, i se atribuie termenul de 'elixirul tinereții eterne' datorită proprietăților sale. El luminează pielea datorită cocktail-ului său de antioxidanți și vitamine, îmbunătățește elasticitatea, are un puternic efect anti-îmbătrânire asupra ridurilor și întârzie îmbătrânirea pielii.

Acest ingredient este foarte asemănător cu retinolul, cu mențiunea că nu irită pielea și nu este nevoie să o adaptăm atunci când vrem să începem să-l folosim. Putem găsi acest ingredient în crema Ginseng Infusion de la Erborian, o cremă hidratantă care conține ghimbir, care stimulează, tonifică și revitalizează pielea. Pe de altă parte, mușețelul, centella asiatica și camelia fac ca această cremă să poată fi folosită și pe pielea sensibilă.

 

Galactomyces

Sunt secretul pielii lor perfecte. Este vorba despre un gen de ciuperci fermentate din sake (băutură alcoolică japoneză) care, după procesul de filtrare în care sunt eliminate toate tipurile de bacterii și alte impurități, rezultă un ingredient plin de aminoacizi, vitamine și minerale.

Diverse studii arată că GFF (Galactomyces Ferment Filtrate) minimizează porii, controlează producția de sebum, luminează pielea, reduce petele întunecate, previne acneea, revitalizează pielea, astfel că în Coreea de Sud este înlocuitorul vitaminei C. Cu toate acestea, persoanele alergice la ciuperci ar trebui să fie atente, deoarece poate agrava aspectul pielii, în special în cazul acneei fungice.

 

Centella asiatica

Deși pentru noi este relativ nouă, în Asia este folosită de peste 3.000 de ani, în medicina tradițională, pentru proprietățile sale vindecătoare. Totuși, este cunoscută și pentru beneficiile sale pentru piele, fiind numită 'iarba tinereții eterne'.

Centella asiatica este o plantă bogată în vitaminele C, A, B1 și B2, niacină și caroten, fiind astfel o sursă excelentă de antioxidanți, fiind o aliată de nădejde împotriva îmbătrânirii. În ceea ce privește beneficiile pe care le are asupra pielii feței, se remarcă ca un remediu puternic care ajută la estomparea urmelor de acnee, este un hidratant excelent și foarte nutritiv, îmbunătățind astfel elasticitatea pielii. De asemenea, are proprietăți calmante (ceea ce ajută foarte mult pielea acneică și sensibilă), este regenerator de țesuturi (esențial pentru tratamentele anti-îmbătrânire). De asemenea, funcționează pentru repararea, restructurarea, tonifierea, hidratarea, înmuierea și menținerea umidității pielii, precum și prevenirea efectelor poluării. În Coreea este folosită ca înlocuitor al niacinamidei.

O putem găsi în crema Balancium Comfort Ceramide Cream de la Cosrx. Pe lângă 50% centella asiatica, include și ceramide, care mențin pielea noastră sănătoasă, potrivit 20minutos.es



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel