Ce probleme psihologice sunt dezvăluite de dezordinea din locuință. Lidia Fecioru explică: ”Ce se întâmplă în casă e oglinda noastră”

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, foto Facebook
Descriere foto: Lidia Fecioru, foto Facebook

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat care sunt problemele psihologice pe care le dezvăluie dezordinea din casă.

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele opt probleme psihologice pe care le generează dezordinea din casă.

”Este foarte important locul în care stăm, bucătăria, dormitorul, sufrageria, holul. Este foarte important cum ținem noi ordinea și de ce facem dezordine. Câteodată avem nebunia de a face foarte multă curățenie, câteodată avem nebunia invers de a lăsa totul baldă, de zici că nici nu îți mai pasă.

Tot ce ține de casa noastră este ca oglinda noastră. Ceea ce se întâmplă cu noi în interiorul nostru se vede în ceea ce avem în casă.

Dezordine depozitată în cutii și dulapuri

Dacă mizeria este depozitată în cutii și în dulapuri, (...) și la prima vedere este o ordine desăvârșită, proprietarul unei astfel de case încearcă să le arate altora doar partea bună a lucrurilor. Pentru acești oameni este foarte important să-și păstreze imaginea pozitivă în ochii altora.

Am observat că oamenii care au această curățenie desăvârșită la prima vedere sunt nefericiți în sufletul lor.

Dezordinea casei în care nu s-a zugrăvit de mult timp

O casă în care nu s-au făcut renovări de foarte mult timp, indică faptul că proprietarul nu e capabil să-și rezolve problemele singur și întotdeauna acești oameni privesc viața prin ochelarii roz, adică ei tot timpul ar aștepta pe cineva care să le rezolve problemele. Nu-și fac planuri de lungă durată, ei trăiesc clipa.

Dezordine la vedere

Dacă obiectele de pe birou sunt acoperite de un strat mare de praf, aceasta vorbește despre oamenii care au un ușor infantilism, au o chestie de subestimare a stimei de sine, adică nu se respectă. Dar, uneori, o masă aglomerată poate vorbi despre ingeniozitate și dezvoltare. Are o vedere de dezvoltare foarte creativă.

 

Dezordine și vase murdare în bucătărie și coșul de rufe mereu plin

Dacă chiuveta de bucătărie și coșul de rufe sunt mereu pline, atunci persoana este predispusă la amânare. Sunt oamenii care preferă să amâne lucrurile de azi pe mâine.

Dezordine la intrarea în casă, senzația de spațiu nelocuit

Dacă la intrarea în casă ai senzația de spațiu nelocuit, adică nu există foarte mult mobilier, vase foarte multe, obiecte foarte multe, indică faptul că prorietarul casei este infantil și așteaptă ca în viața lui să îi cadă o pară mălăiață, adică să apară o persoană în viața lui.

Așteaptă o persoană care i-ar creea atmosferă. Însă, acești oameni care sunt adesea plecați, adică au o locuință în care doar să tragă să doarmă o noapte, nu pot fi învinuiți că au o problemă.

Dezordine în bucătărie

O bucătărie murdară este un semn de depresie. Chiar și cei cărora le place să facă curățenie încearcă să-și mențină bucătăria curată, în primul rând, din motive de igienă.

Dacă omul suportă cu calm murdăria pe care o are, cel mai probabil se află într-o stare de depresie profundă sau nu se prețuiește deloc pe sine.

Dezordine și murdărie în baie

O baie murdară este, de obicei, un semn de stres prelungit. Idică faptul că oamenilor acestora nu le pasă cum arată. În baie trebuie păstrată la fel ca igiena din bucătărie.

Dezordinea excesivă a casei

Dezordinea excesivă a spațiului este un semn al nevrozei. Persoanele care au un caracter conservator și care nu vor să se schimbe, tind să acumuleze constant lucruri. Am văzut și depresia care are aceeași chestie - cumpăratul excesiv al lucrurilor de care nu avea nevoie. Este depresie, dar întreținută și de foarte multe nevroze.

Eliberând spațiul în care locuim și scăpând de obiectele inutile pe care le tot îngrămădim, îți poate rezolva foarte multe probleme interne”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel