Ce planetă îți guvernează zodia și ce impact are asupra ta

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor David Menidrey
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor David Menidrey

Planetele au un rol important şi vin cu o energie aparte, ce se contopeşte cu energia semnelor pe care le guvernează. Mai mult, acestea au o influenţă aparte şi asupra celorlalte semne zodiacale. Află ce aduce planeta conducătoare a semnului/ ascendentului tău în viaţa ta.

Pentru a-ți cunoaște mai bine semnul zodiacal, trebuie să-i cunoști planeta conducătoare.Pe baza observațiilor asupra calităților și „energiilor” planetelor și semnelor zodiacale, primii astrologi au început să le asocieze. Unele sunt neschimbate, în timp ce alte asocieri au fost făcute după descoperirea lui Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930). Descoperirea lui Chiron (1977), care este considerată o cometă și o planetă pitică, și retrogradarea lui Pluto la planetă pitică (2006) pot modifica aceste asocieri în timp.

Ce înseamnă planeta „conducătoare” a unui semn?

Fiecare zodie are un guvernator, o planetă care îi reprezintă interesele. De exemplu, dacă Soarele este în Gemeni în harta ta natală, influența lui Mercur prevalează pentru semnul tău solar. „Energia” Soarelui este valorificată de Mercur, a cărui influență anulează calitățile Soarelui și determină modul în care este exprimată puterea solară. Fiecare semn zodiacal are o planetă dominantă sau două, ceea ce adaugă o dimensiune calităților sale.

Guvernatorul Berbecului: Marte

Guvernatorul Taurului: Venus

Guvernatorul Gemenilor: Mercur

Guvernatorul Racului: Luna

Guvernatorul Leului: Soarele

Guvernatorul Fecioarei: Mercur

Guvernatorii Balanței: Venus și Saturn

Guvernatorii Scorpionului: Marte (antic) și Pluto (modern)

Guvernatorul Săgetătorului: Jupiter

Guvernatorul Capricornului: Saturn

Guvernatorii Vărsătorului: Saturn (antic) și Uranus (modern)

Guvernatorii Peștilor: Jupiter (antic) și Neptun (modern)

Aceste asocieri, făcute mai întâi de greci, se bazează pe anotimpuri, nu pe atribute ale semnelor zodiacale. Cu toate acestea, au devenit o muză în limbajul simbolic al astrologiei.

Planeta guvernatoare a  Zodiei/ Ascendentului tău:

Berbec 

Berbecul este condus de Marte. Marte este Zeul Războiului și planeta acțiunii și curajului. Berbecul este hotărât și impulsiv, susținut de foc și curaj, făcându-te primul care acceptă o provocare și îi conduce pe alții spre victorie. Marte înseamnă energie, pasiune și auto-pornire, lăsând Berbecului o încredere inerentă, de netăgăduit. Nu numai că știi că vei face treabă, dar ești sigur că nu există nimeni mai potrivit pentru asta. Acesta este Marte care vorbește.

Citește continuarea pe ASTROSENSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel