Ce personalitate ai în funcție de lungimea părului. Nu te-ai fi gândit la asta

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Nu doar liniile de pe palme îți dezvăluie personalitatea! Chiar și lungimea părului tău spune multe despre cine ești, inclusiv despre temperamentul tău și modul în care îți gestionezi viața sub presiune.

Păr deasupra umărului

Dacă ai părul scurt, chiar dacă este vorba de un bob cool, ești cu siguranță o ființă candidă. Dacă cineva vrea o verificare a realității, ar trebui să vină direct la tine. Personalitatea ta neînfricată este ceva de luat în seamă și ești destul de bună în a echilibra atât viața personală, cât și cea profesională. Încercarea de lucruri noi este hobby-ul tău și nu suporți dezorganizarea. Dar da, acționezi prea repede, sărind calul, adesea, ceea ce tinde să se întoarcă împotriva ta.

 

Până la umăr

Această coafură, care poate fi ușor de aranjat în mai multe feluri, spune că ești mândră de personalitatea ta feminină și că îți place să o arăți. Îți place să te îmbraci elegant și ești foarte veselă. Înfrunți provocările fără efort și ești cu siguranță o persoană sociabilă. Prieteniile tale durează mult timp, iar ei iubesc firea ta spumoasă.

 

Mai jos de umeri

Părul lung nu este ușor de gestionat, necesită multă răbdare și mergi mai departe cu precauție în viață. Dacă intri într-o relație, aceasta nu este una pe termen scurt. Îți pui inima și sufletul pe tavă pentru partenerul tău și te aștepți la același sentiment în ambele sensuri. Nu crezi că nimic în viață nu este imposibil dacă îți pui inima la contribuție, potrivit timesofindia.com

 

4 motive pentru care te doare scalpul

 

 Mătreață

Atunci când mătreața se acutizează, s-ar putea să aveți mai multe dureri la nivelul scalpului.

 Acumularea de grăsime

"În mod natural, avem o concentrație mare de glande uleioase în scalp și, dacă nu ne spălăm părul în mod regulat, acest ulei se poate acumula", spune Dr. Zeichner.

Nu numai că acest exces de ulei vă va da un cap de păr gras, dar poate duce și la mâncărimi. Acest lucru poate declanșa scărpinarea ulterioară, disconfort și poate face ca scalpul să vă doară atunci când vă mișcați părul, spune el.

Remediați problema: Preveniți și ameliorați acumularea de grăsime (și durerea scalpului) prin spălarea mai frecventă a părului, spune Dr. Zeichner.

Dar, din nou, acordați atenție tipului dvs. de păr. Curățarea excesivă poate usca scalpurile sensibile și poate face să înflorească fulgii de mătreață.

În plus, limitați utilizarea produselor de styling (în special a șamponului uscat), care se pot acumula pe părul și scalpul dumneavoastră și le pot face mai grase, conform Clinicii Mayo.

 Foliculită

Un alt motiv potențial pentru care te doare părul când îl miști? Foliculita. "Foliculita este o afecțiune în care bacteriile invadează foliculii de păr, ducând la apariția coșurilor cu puroi", spune Dr. Zeichner. Această afecțiune legată de piele poate fi cauzată, de asemenea, de viruși, ciuperci și chiar de fire de păr încarnate iritate, potrivit Clinicii Mayo.

În unele cazuri, foliculita poate fi extinsă, provocând inflamație și mâncărimi, arsuri și sensibilitate dureroasă a pielii, spune Dr. Zeichner.

 

 Eczema

În timp ce eczema se găsește în general pe mâini, gât, coate, glezne, genunchi, picioare și în jurul ochilor, această erupție necruțătoare poate apărea și pe scalp și produce durere, potrivit livestrong.com

"Eczema este o afecțiune în care bariera cutanată nu funcționează atât de bine pe cât ar trebui, provocând fisuri în stratul exterior al pielii", spune Dr. Zeichner. Acest lucru duce la o pierdere de hidratare și la un aflux de inflamație, care poate duce la mâncărimi, disconfort sau durere, explică el, potrivit livestrong.com

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 oct 2021, 12:18 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience