Ce personaj din "Harry Potter" ești, în funcție de zodie

Data publicării:
Harry Potter, captură video YouTube
Descriere foto: Harry Potter, captură video YouTube

Fenomentul "Harry Potter" a reușit să cucerească o întreagă generație, iar personajele poveștii sunt absolut fascinante. Iată care este personajul care reprezintă cel mai bine zodia ta. 

În ultimele două decenii, seria de filme "Harry Potter" i-a distrat pe cinefilii de toate vârstele, încântându-i pe spectatori cu magia Lumii Vrăjitorilor și cu povestea binelui împotriva răului. Iar în acest timp, am făcut cunoștință cu o multitudine de personaje - unele bune, altele rele și unele de-a dreptul îngrozitoare, dar toate cu adevărat unice. În ciuda ciudățeniilor, fiecare personaj din "Harry Potter" poate fi etichetat, în general, drept lumină sau întuneric, deși profesorul Albus Dumbledore îl sfătuiește pe Harry Potter că "Lumea nu este împărțită în oameni buni și Death Eaters. Cu toții avem în noi atât lumină, cât și întuneric. Ceea ce contează este partea în care alegem să acționăm". Desigur, modul în care o persoană cu înclinații magice va alege să acționeze într-un anumit set de circumstanțe poate fi prezis pe baza personalității sale, potrivit Loopers. 

 

Fanii "Harry Potter" știu că Lumea Vrăjitorilor are propriul sistem de clasificare a vrăjitorilor și vrăjitoarelor - în funcție de trăsăturile lor de personalitate - și Pălăria de Sortare ca metodă de repartizare a acestora în case specifice legate de fondatorii Școlii Hogwarts de Vrăjitorie și Magie - Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw și Salazar Slytherin. În lumea reală, ne bazăm pe interpretarea stelelor pentru a ne spune care ar trebui să fie personalitățile noastre. Ca atare, vă prezentăm ce personaj "Harry Potter” sunteți în funcție de semnul zodiacal, conform caracteristicilor din Refinery 29.


Berbec - Harry Potter

Pe baza caracteristicilor de la Refinery 29, Harry Potter, interpretat de Daniel Radcliffe, este un Berbec, berbecul celest. Harry este curajos, ceea ce ai nevoie să fii pentru a înfrunta un trol de munte în primul an de școală, așa cum a făcut el  în "Harry Potter și Piatra Vrăjitoarelor". De asemenea, este destul de hotărât, lucru evident în încercarea sa de a distruge planurile Lordului Voldemort (Ralph Fiennes) de-a lungul ultimelor filme din franciză. Ca orice mare vrăjitor, Harry nu duce lipsă de încredere, iar entuziasmul său este ușor de observat dintr-o singură replică din "Harry Potter și Pocalul de foc": "Iubesc magia". În ciuda tragediilor pe care le-a trăit în viața sa, Harry rămâne optimist, încrezător în capacitatea sa de a-l învinge pe Voldemort și în faptul că Ordinul Phoenix va învinge Death Eaters.


Ca orice Berbec, Harry nu este lipsit de slăbiciuni. Cu siguranță poate fi nerăbdător, fie că se gândește la ce să facă cu oul  de dragon în Turneul celor trei vrăjitori, fie că încearcă să treacă de Fat Lady pentru a ajunge în sala comună Gryffindor. Harry este, de asemenea, capricios și irascibil, chiar predispus la izbucniri, cum ar fi să le strige lui Ron și Hermione că nu are părinți atunci când Dolores Umbridge (Imelda Staunton) torturează elevii. Era, de asemenea, impulsiv și agresiv - chiar dacă uneori avea rezultate pozitive - cum ar fi atunci când l-a urmărit pe Draco Malfoy (Tom Felton) pentru a recupera suvenirul lui Neville Longbottom în primul film.


Taur - Ron Weasley

Cel mai bun prieten al lui Harry Potter, Ron Weasley, se aliniază cel mai bine cu semnul astrologic al Taurului, potrivit trăsăturilor oferite de Refinery 29. Când vine vorba de punctele sale forte, Ron este incredibil de fiabil; ori de câte ori Harry are nevoie de el, acesta îi păzește întotdeauna spatele. Ei bine, cu excepția acelui scurt moment din timpul Turneului celor trei vrăjitori din "Pocalul de foc" sau când poartă medalionul cu horcruxuri. Ron este, de asemenea, destul de răbdător. Fiind al șaselea copil într-o familie cu mijloace modeste, Ron a învățat să fie practic și să se folosească de ceea ce are, fie că este vorba de materiale școlare de mâna a doua sau de haine de casă pentru Balul de Yule. Este devotat, după cum se vede în apărarea lui Harry ori de câte ori este atacat și în dragostea sa pentru viitoarea soție, Hermione Granger. Cu puține excepții, Ron este atât responsabil, cât și stabil.


În timp ce Ron este cu siguranță bine servit de punctele forte ale Taurului, el cade cu siguranță pradă și slăbiciunilor acestuia. Este încăpățânat, în primul rând, așa cum reiese din refuzul său de a asculta de rațiune atunci când a venit vorba de convingerea sa că Harry a păcălit Ghiocelul de Foc și a intrat în Turneul celor trei vrăjitori. Ron este, de asemenea, un pic posesiv, deși acest lucru este poate mai ușor de înțeles dacă luăm în considerare că nu are prea multe - este evident că va proteja puținul pe care îl are. Legat de încăpățânarea sa, poate fi intransigent, ca atunci când refuză să recunoască talentul considerabil al lui Hermione, cerându-i lui Harry să nu-i spună că a spus că nu vor rezista două zile fără ea.


Gemeni - profesorul Severus Snape

Profesorul Severus Snape (Alan Rickman) este un personaj greu de rezolvat atunci când vine vorba de atribuirea personajelor din "Harry Potter" la zodiac, mai ales pentru că este atât de distant și de respingător încât nu ai ghici niciodată că a fost un erou tot timpul! Dar Gemenii sunt reprezentați de o pereche de gemeni cerești, ceea ce înseamnă adesea că cineva are o natură duală - și nimic nu strigă "natură duală" mai mult decât să fii membru secret al Ordinului Phoenix în timp ce pretinzi că ești un Death Eater! La urma urmei, cu siguranță a fost blând și afectuos când a fost vorba de modul în care a tratat-o pe tânăra Lily Evans (Ellie Darcey-Alden) - viitoarea doamnă Potter și mama lui Harry - în tinerețea lor. Ca orice bun Slytherin, este, de asemenea, curios și arată că este adaptabil predând Poțiuni după ce inițial a aplicat pentru a preda Apărare împotriva artelor întunecate. 


Dintre punctele slabe ale Gemenilor, Snape și-a pus cu siguranță nervozitatea în evidență de mai multe ori - în special când vine vorba de planul profesorului Albus Dumbledore (Michael Gambon) despre moartea sa  în mâinile lui Snape. Este corect să spunem că a fost, de asemenea, inconsecvent, deși acest lucru este ușor de explicat de natura sa duală și de nevoia de a păstra aparențele cu grupurile sale de colegi respectivi.

 

Rac - Lordul Voldemort

Cu cea mai mare simpatie vă spunem, Racilor, că personajul cu care zodia voastră se potrivește cel mai bine este Lordul Voldemort (Ralph Fiennes) - cunoscut anterior sub numele de Tom Riddle - pe baza trăsăturilor preluate de Refinery 29. În ceea ce privește calitățile pozitive ale lui Voldemort, la fel ca și Racul, crabul celest, Voldemort este tenace, revenind din pragul morții pentru a învia din nou, pentru a ridica o altă armată de vrăjitori și vrăjitoare întunecate și pentru a începe un alt război magic;  Este, de asemenea, extrem de imaginativ, evocând tot felul de vrăji întunecate în lupta sa cu profesorul Albus Dumbledore în sediul Ministerului Magiei în timpul filmului "Harry Potter și Ordinul Phoenix". Voldemort este cu siguranță emotiv, nu se sfiește niciodată să își exprime o bucurie întunecată atunci când se întâmplă lucruri oribile sau furia sa amară atunci când planurile sale nu reușesc să manifeste rezultatul dorit. Poate cel mai mult, Lordul Întunecat este persuasiv, un lider carismatic capabil să aducă de partea sa pe cei care au aceeași convingere.


Prin natura lor, cei născuți sub semnul Racului sunt temperamentali, ceea ce se aplică cu siguranță lui Voldemort. De asemenea, sunt predispuși la suspiciune, la fel ca și Lordul Întunecat, nefiind siguri în cine să aibă încredere pe măsură ce seria avansează. Voldemort este, de asemenea, extrem de manipulator, fie că se folosește de siguranța celor dragi -vezi: familia Malfoy - sau chiar mergând până la a folosi blestemul Imperius, unul dintre cele trei blesteme de neiertat, așa cum mulți dintre adepții săi vor susține mai târziu.


Leu - Sirius Black

Nașul lui Harry Potter, Sirius Black (Gary Oldman), este cel mai apropiat de semnul astrologic Leu - reprezentat de un leu mândru -, conform caracteristicilor enumerate de Refinery 29. Leii sunt creativi, iar asta se vede din modul în care se duelează cu Lucius Malfoy (Jason Isaacs) în timpul "Ordinul Phoenix" - acea înflorire a baghetei! - că și Sirius este la fel. Este, de asemenea, pasionat, apărându-l cu înverșunare pe Harry împotriva Death Eaters și arzând în eforturile sale în lupta împotriva lui Voldemort. Sirius este, de asemenea, atât călduros și generos, oferindu-se să-l aducă pe Harry să locuiască cu el ca o familie și lăsându-i tot ce are lui Harry ca moștenitor. Deși a petrecut o mulțime de ani în Azkaban, Sirius reușește să fie vesel, poate în speranța că ce a fost mai rău a trecut și că îl așteaptă lucruri bune. Odată cu veselia sa, Sirius este și destul de plin de umor - când profesorul Remus Lupin (David Thewlis) îi spune profesorului Severus Snape să nu fie prost în timpul confruntării lor din Baraca țipătoare, Sirius glumește: "Nu se poate abține. E o obișnuință".


Deși formează o relație de familie cu Harry, Sirius nu este lipsit de calitățile sale mai puțin bune, unele dintre ele aliniindu-se cu slăbiciunile leilor. Pentru început, este arogant, ceea ce este evident doar din felul în care se poartă - chiar și în flashback-ul cu James Potter și ceilalți Mărturisitori care îl batjocoresc pe Șarpe - iar cascadoria de a-l vedea pe Harry plecând în formă de câine  se aplică cu siguranță la fel de bine. Sirius este, de asemenea, încăpățânat, după cum se vede în dorința sa nestăvilită de a-l ucide pe Peter Pettigrew (Timothy Spall)


Fecioara - Hermione

În timp ce unele personaje din "Harry Potter" ating o bună parte din trăsăturile semnelor cu care le-am potrivit, sălbatica Hermione Granger (Emma Watson) reușește să atingă aproape toate caracteristicile semnului său: Fecioară. În ceea ce privește punctele forte detaliate de Refinery 29, ea este cu siguranță loială, deși nu este mai presus de a-și exprima dezacordul cu Ron sau cu Harry - ceea ce reprezintă poate forma supremă de loialitate. Hermione este, de asemenea, foarte analitică, motiv pentru care reușește să rezolve majoritatea problemelor pe care le întâlnește trioul în timpul petrecut la Școala de Vrăjitorie și Magie Hogwarts. De asemenea, este amabilă, dedicându-și mult timp și energie cauzei sale de eliberare a elfilor de casă, pe care îi consideră înrobiți, în cărți. Hermione este harnică, fiind rareori departe de cărțile ei și învățând în mod constant pentru a se asigura că va obține note maxime. În plus, este practică, mai ales când vine vorba de geanta ei fără fund cu farmecul de extensie nedetectabil, care îi permite să transporte tot felul de provizii atunci când ea, Harry și Ron pleacă să găsească și să distrugă horcruxele Lordului Voldemort.


Hermione cade și ea victimă a slăbiciunilor Fecioarei, deși nu suntem siguri că ai putea să o numești cu adevărat timidă. Ea este, totuși, predispusă la îngrijorare, pregătindu-se mereu prea mult ca urmare a naturii sale perfecționiste. Ca atare, ea poate avea, de asemenea, tendința de a fi prea critică față de ea însăși și față de ceilalți. Oricât de determinată ar fi, Hermione poate avea tendința de a cădea într-o mentalitate de tipul "muncă, nu joacă".


Balanța - Neville Longbottom

Conform caracteristicilor oferite de Refinery 29, Neville Longbottom (Matthew Lewis) reprezintă cel mai bine zodia Balanței. Printre punctele forte ale Balanțelor se numără abilitățile lor de a coopera, și nu se poate nega faptul că drumul lui Neville de la prostănac împiedicat la vrăjitorul care distruge ultimul horcrux al Lordului Voldemort - șarpele său, Nagini - este rezultatul abilității sale de a lucra cu ceilalți pentru a se dezvolta. Este, de asemenea, diplomat, deși poate nu în sensul că lucrează bine cu partea adversă; în schimb, intervine pentru a transmite un mesaj, spunându-le Death Eaters care se urcă la bordul Expresului Hogwarts că Harry Potter nu este acolo, pe lângă faptul că îi numește ratați. Neville este grațios și corect, având în vedere că Balanța este reprezentată de un cântar și caută echilibrul - cum ar fi tipul de echilibru care vine din răzbunarea părinților în încercarea de a o învinge pe Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter), Death Eater care i-a torturat cu Blestemul Cruciatus. 


Printre slăbiciunile comune ale lui Neville și ale Balanței, ambele părți au tendința de a fi indecise. Poate că această indecizie provine din dorința inerentă de a evita confruntările, care se numără printre trăsăturile definitorii ale lui Neville, atât de mult încât pur și simplu suportă intimidarea lui Draco Malfoy și compania, în loc să se apere; din fericire, are prieteni precum Harry care îi iau apărarea. Balanțele au tendința de a purta ranchiună, iar Neville nu este diferit - a se citi: părinții. Este, de asemenea, predispus la autocompătimire, cum ar fi faptul că se descrie pe sine ca fiind "fără speranță" atunci când se străduiește să stăpânească farmecul dezarmant - Neville și-a înflorit bagheta prea mult atunci când a aruncat Expelliarmus! - atunci când exersa cu Armata lui Dumbledore.


Scorpion - Draco Malfoy

Draco Malfoy este personajul din "Harry Potter" pe care îl considerăm cel mai apropiat de Scorpion, pe baza trăsăturilor oferite de Refinery 29; spunem cel mai apropiat pentru că unele necesită o interpretare puțin creativă, iar altele sunt pur și simplu neadevărate. Printre punctele sale forte se numără o anumită ingeniozitate; Draco este capabil să pună în valoare o mulțime de atuuri, în principal în manipularea amicilor săi prostănaci Crabbe (Jamie Waylett) și Goyle (Josh Herdman), deși face o bună parte din încercările inventive, deși nereușite, de a pune la cale moartea profesorului Dumbledore în "Harry Potter and the Half-Blood Prince". Deși cu siguranță nu este un erou, Draco dă dovadă de curaj sfidându-l pe Lordul Voldemort, neidentificându-l pe Harry Potter atunci când acesta este ținut captiv la conacul Malfoy. Draco este, de asemenea, destul de încăpățânat, refuzând ajutorul pe care i-l oferă profesorul Snape, care știe că el trebuie să fie cel care îl va ucide pe Dumbledore. Nu suntem siguri că l-ai putea numi pe Draco "un prieten adevărat", având în vedere înclinația sa de a-și salva propria piele mai degrabă decât de a rămâne alături de aliații săi, deși există un argument în favoarea acestuia în refuzul său de a-l identifica pe Harry.


În ceea ce privește slăbiciunile pe care Draco le împărtășește cu Scorpionul, el este mai degrabă neîncrezător, deși este greu de învinovățit un copil care a crescut printre aristocrația vrăjitorilor întunecați pentru că nu știe în cine își poate pune încrederea. Draco este, de asemenea, gelos, simțindu-se supraprotector față de orice, probabil din cauza faptului că a crescut bogat și a devenit îndreptățit și astfel crede că i se cuvine totul. Este, de asemenea, secretos și violent, așa cum se vede în complotul său de a-l ucide pe Dumbledore.


Săgetător - Fred și George Weasley

Pe baza punctelor tari și a punctelor slabe oferite de Refinery 29, cei doi sunt cel mai bine aliniați cu Săgetătorul.  Fred și George ar putea fi numiți generoși în sensul că ne oferă multe râsete - o întindere recunoscută - dar îi oferă lui Harry Potter și Harta Marauderului, în mod special pentru că "am decis că nevoile tale sunt mai mari decât ale noastre". Fred și George Weasley sunt, de asemenea, idealiști, căutând să scoată ce e mai bun din orice situație și să găsească o rază de lumină prin lejeritate, dacă este nevoie. Și, bineînțeles, este de la sine înțeles că au un simț al umorului deosebit.


Când vine vorba de punctele slabe ale Săgetătorului, este adevărat că Fred și George pot promite mai mult decât pot oferi; până la urmă, sunt vânzători prin natura lor, iar Fred și George vând friptură, nu neapărat friptura. Fred și George Weasley pot avea, de asemenea, tendința de a fi nerăbdători; la urma urmei, ei părăsesc școala la mijlocul anului, cu un frumos rămas bun înflăcărat pentru profesoara Umbridge. De asemenea, vor spune cam orice, indiferent cât de puțin diplomatic ar fi. Pentru început, au mărit prețul pentru fratele Ron în magazinul Weasley în loc să ofere reducerea de familie așteptată. Fred oferă un alt exemplu atunci când își bate joc de încercarea de umor a fratelui său mutilat, George, în "Harry Potter și Talismanele Morții": Partea 1".

 

Capricorn - Lucius Malfoy

 Având în vedere discursul pe care îl ține în "Pocalul de foc" despre faptul că nu renunță niciodată la vechile obiceiuri și că persoana publică pe care a trebuit să o prezinte în timp ce Lordul Voldemort se refăcea fiind "adevărata sa mască", el a fost în competiție pentru Gemeni din aceleași motive de natură duală ca și profesorul Severus Snape. Însă masca lui publică era doar o versiune ușor diferită a aceleiași personalități îngâmfate, răutăcioase și disprețuitoare și că  era deloc o natură duală - pur și simplu juca rolul răului. Bătrânul Malfoy este de fapt cel mai apropiat de Capricorn. El este responsabil în măsura în care menține o aparență publică acceptabilă după ce Lordul Întunericului eșuează inițial, o fațadă pe care o menține cu disciplină și autocontrol. Refinery 29 spune despre Capricorni că sunt buni manageri, iar acesta este, pe scurt, Lucius Malfoy; el este un middle management al Death Eaters, un birocrat întunecat.


Printre punctele mai puțin bune ale lui Lucius, care sunt multe,  se numără faptul că el este un fel de atotștiutor și o astfel de pedanterie merge adesea mână în mână cu condescendența - lucru de care este vinovat mai presus de orice. De asemenea, este neiertător, râzbunându-se împotriva tuturor celor care îi greșesc, nu în ultimul rând împotriva lui Harry Potter, care îl păcălește pe Lucius să îl elibereze fără să vrea pe elful său de casă, Dobby, privându-l astfel de un servitor. De asemenea, ca un Capricorn, Lucius se așteaptă întotdeauna la ce e mai rău, motiv pentru care el și restul clanului Malfoy încep să se ferească de riscuri și ies în liniște din scenă în timpul Bătăliei de la Hogwarts.


Vărsător- Profesorul Dumbledore


Un mentor atât de minunat pentru personajul principal din filmele "Harry Potter", Dumbledore a fost o forță incredibilă pentru bine, dar și un neînțeles. La evaluarea trăsăturilor enumerate la Refinery 29, am ajuns la Vărsător pentru regretatul și marele director - și nu doar pentru că semnul este reprezentat de purtătorul de apă, ceea ce amintește de acea scenă din peșteră de la sfârșitul filmului "Half-Blood Prince", când el și Harry au recuperat medalionul fără horcrux. În calitate de Vărsător, punctele forte ale lui Dumbledore constau în mentalitatea sa progresistă, atât de mult încât Dolores Umbridge a invocat discret metodologia sa de director în primul său discurs către elevi, declarând că "Progresul de dragul progresului trebuie descurajat". Este, de asemenea, original și independent, căutând să educe vrăjitoarele și vrăjitorii tineri în modul în care crede că este cel mai bine, rezistând eforturilor Ministerului Magiei de a dicta modul în care este condusă școala. Mai presus de toate, Dumbledore este un om umanitar, căutând cel mai bun rezultat pentru omenire, cu înclinații magice, atunci când vine vorba de înfrângerea Lordului Întunecat, Voldemort.


Dumbledore bifează câteva dintre căsuțe atunci când vine vorba de slăbiciunile Vărsătorului, de asemenea. Se spune că Vărsătorii fug de exprimarea emoțională și este corect să spunem că bunul profesor nu este înclinat să fie emoțional. Uneori, poate fi temperamental, așa cum s-a văzut când a strigat la studenții adunați să se întoarcă la studii atunci când Umbridge încerca să o dea afară pe profesoara Sybill Trelawney (Emma Thompson). Dumbledore a rămas, de asemenea, distant, deși se pare că a făcut-o pentru a nu-i provoca lui Harry dureri inutile, conform explicației sale.

 

Pești - Luna Lovegood

 Luna Lovegood, interpretată de Evanna Lynch, reprezintă cel mai bine zodia Pești. Peștii sunt reprezentați de doi pești care înoată în direcții opuse, ceea ce implică valori concurente prin intermediul realității și dorința de a scăpa de ea; dacă există vreun personaj din Lumea Vrăjitorilor cu un picior bine înfipt în lumea fantastică, acela este Luna. Când vine vorba de puncte forte, Luna este plină de compasiune, nu doar asigurându-l pe Harry că poate vedea și ea thestralii, ci declarându-și categoric sprijinul și încrederea în el atunci când a spus că Lordul Voldemort s-a întors. De asemenea, ea a avut grijă de domnul Ollivander (John Hurt) atunci când au fost în custodie la Conacul Malfoy. Luna este creativă - mulțumită gândirii sale ieșite din comun - și intuitivă, de asemenea, fiind capabilă să relaționeze cu ușurință cu oamenii, în ciuda faptului că mărșăluiește în ritmul propriilor ei tobe. Ea dă dovadă de o mare blândețe și atunci când Dobby este ucis de cuțitul pe care Bellatrix Lestrange l-a aruncat spre grup înainte ca aceștia să dispară, închizându-i ochii pentru a face să pară că doarme.


Când vine vorba de slăbiciunile Lunii, ea este predispusă să se gândească la tristețe, după ce a trăit o tragedie când și-a pierdut mama. Poate că acest lucru explică dorința ei de a scăpa de realitate și de ce este atât de ușor atrasă de gândirea fantastică a tatălui ei. Se spune despre Pești că sunt ușor de transformat într-o victimă sau într-un martir, iar farsele pe care Luna le suferă din partea colegilor ei - în ciuda abilității ei de a le trece cu vederea ca fiind o distracție bună - se califică cu siguranță.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel