Ce pensie URIAȘĂ primește Ion Țiriac de la stat. Fostul jucător de tenis nu ar fi ridicat niciun ban din anul 1999

Data publicării:
Ion Țiriac, captura foto ObservatorNews
Descriere foto: Ion Țiriac, captura foto ObservatorNews

S-a aflat ce pensie are Ion Țiriac. Miliardarul încasează o sumă foarte mare de bani lunar. 

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Potrivit Hurun Report, fostul mare tenismen ocupă locul 2.238 într-un clasament al celor mai bogați oameni de pe planetă, cu o avere estimată la 1.5 miliarde de dolari. 

 

După ce s-a retras din tenis, Ion Țiriac a fost ofițer în Ministerul de Interne timp de 20 de ani. Acesta a ieșit la pensie cu gradul de colonel.


Chiar dacă miliardarul preferă să nu vorbească despre averea și câștigurile sale, iată că s-a aflat ce pensie încasează lunar de la stat. Ion Țiriac ar primi 12.000 de lei, potrivit Impact.ro. Fostul jucător de tenis nu și-ar fi ridicat pensia încă din anul 1999. 


Ion Țiriac a fost împotriva creșterii pensiilor cu 14% în 2020


”Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?


Când a fost François Mitterrand în funcție, acesta a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ‘Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta’. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.


Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac pentru Gsp.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel